Yves-Thibault de Silguy






































Yves-Thibault de Silguy


Yves-Thibault de Silguy.jpg
Geboren
22 juli 1948
Rennes
Beroep
Politicus

Vlag van Europa Europees Commissaris namens Frankrijk
belast met Economische Zaken, Eurostat, Financiën, Investeringen en Kredietwezen

Aangetreden
25 januari 1995
Einde termijn
16 september 1999
President
Jacques Santer
Voorganger
Jacques Delors
Opvolger
Pascal Lamy





Portaal  Portaalicoon  

Politiek


Yves-Thibault de Silguy (Rennes, 22 juli 1948) is een politicus van Franse afkomst. In de jaren negentig was hij eurocommissaris in de Commissie-Santer (1995-99). Als eurocommissaris was De Silguy nauw betrokken bij de voorbereidingen voor de invoer van de euro.



Biografie


De Silguy studeerde rechten aan het Institut d'études politiques de Paris. Vervolgens studeerde hij tot 1976 aan de l'École nationale d'administration. Tussen 1976 en 1981 was De Silguy werkzaam als ambtenaar op het Franse Ministerie van Buitenlandse Zaken. In januari 1981 werd hij benoemd als raadadviseur van eurocommissaris François-Xavier Ortoli. Deze functie bekleedde De Silguy tot januari 1985. Eind jaren tachtig werkte hij in het bedrijfsleven en was hij tussen 1986 en 1988 adviseur in het kabinet van premier Jacques Chirac. Begin jaren negentig was De Silguy werkzaam bij de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO).


Naast zijn werk bij de OESO was De Silguy tussen 1993 en 1995 adviseur Europese Zaken in het kabinet van premier Édouard Balladur. In januari 1995 werd hij benoemd tot het Franse lid bij de Europese Commissie. Vier jaar later werd De Silguy opgevolgd door Pascal Lamy.




Europese Commissie (1995-1999: Commissie-Santer)



Vlag van Duitsland Martin Bangemann · Vlag van Denemarken Ritt Bjerregaard · Vlag van Italië Emma Bonino · Vlag van Verenigd Koninkrijk Leon Brittan · Vlag van Nederland Hans van den Broek · Vlag van Frankrijk Édith Cresson · Vlag van Portugal João de Deus Pinheiro · Vlag van Oostenrijk Franz Fischler · Vlag van Ierland Pádraig Flynn · Vlag van Zweden Anita Gradin · Vlag van Verenigd Koninkrijk Neil Kinnock · Vlag van Finland Erkki Liikanen · Vlag van Spanje Manuel Marín · Vlag van België Karel Van Miert · Vlag van Italië Mario Monti · Vlag van Spanje Marcelino Oreja · Vlag van Griekenland Christos Papoutsis · Vlag van Luxemburg Jacques Santer · Vlag van Frankrijk Yves Thibault de Silguy · Vlag van Duitsland Monika Wulf-Mathies












Popular posts from this blog

Knooppunt Holsloot

Altaar (religie)

Gregoriusmis