Station Corbeil-Essonnes is een spoorwegstation aan de spoorlijn Villeneuve-Saint-Georges - Montargis. Het ligt in de Franse gemeente Corbeil-Essonnes in het departement Essonne (Île-de-France).
Inhoud
1Geschiedenis
2Ligging
3Diensten
4Vorige en volgende stations
5Zie ook
Geschiedenis
Het station is op 17 september 1840 geopend, als Gare de Corbeil (station Corbeil), bij de opening van de sectie Villeneuve-Saint-Georges - Corbeil van de spoorlijn Villeneuve-Saint-Georges - Montargis. Op 1 juni 1897 werd de lijn het beginpunt van de spoorlijn Corbeil-Essonnes - Montereau. Op 6 december 1975 werd de lijn het eindpunt van de spoorlijn Grigny - Corbeil-Essonnes.
Op 9 augustus 1951 veranderde de naam van het station van Corbeil naar Corbeil-Essones, als gevolg van de fusie van de plaatsen Corbeil-sur-Seine en Essonnes tot Corbeil-Essonnes.
Ligging
Het station ligt op kilometerpunt 32,367 van de spoorlijn Villeneuve-Saint-Georges - Montargis. Het station is ook het eindpunt van de spoorlijn Grigny - Corbeil-Essonnes en het beginpunt van de spoorlijn Corbeil-Essonnes - Montereau.
Diensten
Het station wordt aangedaan door verschillende treinen van de RER D:
tussen Villiers-le-Bel - Gonesse/Goussainville en dit station;
tussen Châtelet - Les Halles en Malesherbes;
tussen Villiers-le-Bel - Gonesse/Juvisy-sur-Orge Melun via Évry - Courcouronnes. Tijdens deze spits rijden de treinen niet verder van Juvisy-sur-Orge, in de daluren rijden de treinen verder naar Villiers-le-Bel - Gonesse.
Knooppunt Holsloot Kenmerken Wegen A37 × N34 Type knooppunt klaverblad Portaal Verkeer & Vervoer Knooppunt Holsloot is een verkeersknooppunt op de kruising van de autosnelweg A37 en de N34 in Drenthe, tussen Emmen en Coevorden. Oorspronkelijk was deze aansluiting een afritconstructie van het type Haarlemmermeeraansluiting, zoals bij Knooppunt Hooipolder. Sinds 2002 is het knooppunt omgebouwd tot een volledig klaverblad. Als noviteit werd hier voor het eerst gebruikgemaakt van dimbare verlichting in plaats van de normale vaste tijden waarop de verlichting aan en uit gaat, wat een grote kostenbesparing opleverde. [1] Dat Holsloot als volwaardig knooppunt is uitgevoerd, waarbij alle verkeersstromen en afbuigingen ononderbroken kunnen doorgaan, is uitzonderlijk. Het betreft hier namelijk een aansluiting tussen een autosnelweg en niet-snelweg. Een vergelijkbare situatie treft men nabij Hoensbroek bij het knooppunt Ten Esschen. Aa...
Laan van Meerdervoort De Laan van Meerdervoort bij de kruising met de Zoutmanstraat, gezien vanuit de toren van het Haganum Geografische informatie Locatie Den Haag, Nederland Lengte 6 km Algemene informatie Aangelegd in 1875-1960 Bebouwing woningen Opvallende gebouwen 20 rijksmonumenten Openbaar vervoer tram Portaal: Nederland De Chinese Muur en het einde van de Laan van Meerdervoort De Laan van Meerdervoort in Den Haag is met een lengte van 5800 meter [1] de langste laan (maar niet de langste straat of weg) van Nederland. Aan de kant van de lage huisnummers zet de Laan van Meerdervoort zich voort in de Javastraat en vervolgens de Wassenaarseweg, wat de totale lengte op 8,5 km brengt. De Laan van Meerdervoort, voorheen 'Dekkerslaantje', is naar een oude boerderij buiten de Haagse grachtengordel genoemd. Daar bevindt zich thans de buurt Willemspark. De boerderij lag ongeveer ter hoogte van het huidig...