City is het Engelse woord voor stad. Omgekeerd heeft stad in het Engels twee vertalingen, city en town. De bestuurlijke indeling in Nederlandstalig gebied en in Engelstalig gebied zijn verschillend, het hangt van de situatie af welke vertaling moet worden gekozen. Een city is over het algemeen groter dan een town. Binnen de Engelstalige wereld wordt het begrip city ook verschillend uitgelegd.
Inhoud
1Engeland
2Australië en Nieuw-Zeeland
3Verenigde Staten
3.1Virginia
Engeland
In Engeland wordt city gezegd, wanneer de plaats stadsrechten heeft ontvangen.
Australië en Nieuw-Zeeland
In Australië en Nieuw-Zeeland wordt city gebruikt om een gebied onder lokaal bestuur aan te duiden of als synoniem voor een stedelijk gebied.
Verenigde Staten
In de Verenigde Staten wordt in de meeste staten een burgemeester en raad gekozen om een city te besturen, terwijl in een town het bestuur door de burgers kan worden overgelaten in de vorm van een geselecteerde raad of publieke bijeenkomsten. Er zijn een aantal grote towns, bijvoorbeeld Hempstead in de staat New York met meer dan 755.000 inwoners en een aantal vrij kleine city's, bijvoorbeeld Shafer in Minnesota met slechts 343 inwoners. De lijn tussen city en town verschilt per staat.
De bevoegdheden van een stad variëren per staat en per county. In de ene staat is het strak geregeld. Andere staten laten de bevoegdheden over aan de county's en de steden onderling. Ook de bevoegdheden van de burgemeester kunnen per stad verschillen. In bepaalde steden neemt hij bijna alle beslissingen, benoemt hij de wethouders en de politiecommissaris en heeft de raad een adviesfunctie. Ook kan hij invloed hebben op de rechterlijke macht. In andere steden is hij slechts voorzitter van de gemeenteraad en verder niets. Het burgemeesterschap is in dat geval dan ook geen volledige baan.
In de regel houdt de stad zich bezig met zaken binnen de stadsgrenzen en de county met zaken en burgers die niet onder een stad vallen. Ook kan het voorkomen dat de stad verantwoording aan de county moet afleggen, maar dat is niet altijd het geval.
Elke stad met de status van city of town in de V.S. heeft, hoe klein ook, een eigen gemeentehuis, townhall en een politiebureau.
Virginia
In Virginia betekent de status van city dat deze plaats niet binnen een county valt. Dit wordt independent city genoemd. Deze steden staan bestuurlijk gezien naast de counties. Dit systeem is uniek in de Verenigde Staten.
Knooppunt Holsloot Kenmerken Wegen A37 × N34 Type knooppunt klaverblad Portaal Verkeer & Vervoer Knooppunt Holsloot is een verkeersknooppunt op de kruising van de autosnelweg A37 en de N34 in Drenthe, tussen Emmen en Coevorden. Oorspronkelijk was deze aansluiting een afritconstructie van het type Haarlemmermeeraansluiting, zoals bij Knooppunt Hooipolder. Sinds 2002 is het knooppunt omgebouwd tot een volledig klaverblad. Als noviteit werd hier voor het eerst gebruikgemaakt van dimbare verlichting in plaats van de normale vaste tijden waarop de verlichting aan en uit gaat, wat een grote kostenbesparing opleverde. [1] Dat Holsloot als volwaardig knooppunt is uitgevoerd, waarbij alle verkeersstromen en afbuigingen ononderbroken kunnen doorgaan, is uitzonderlijk. Het betreft hier namelijk een aansluiting tussen een autosnelweg en niet-snelweg. Een vergelijkbare situatie treft men nabij Hoensbroek bij het knooppunt Ten Esschen. Aa...
Laan van Meerdervoort De Laan van Meerdervoort bij de kruising met de Zoutmanstraat, gezien vanuit de toren van het Haganum Geografische informatie Locatie Den Haag, Nederland Lengte 6 km Algemene informatie Aangelegd in 1875-1960 Bebouwing woningen Opvallende gebouwen 20 rijksmonumenten Openbaar vervoer tram Portaal: Nederland De Chinese Muur en het einde van de Laan van Meerdervoort De Laan van Meerdervoort in Den Haag is met een lengte van 5800 meter [1] de langste laan (maar niet de langste straat of weg) van Nederland. Aan de kant van de lage huisnummers zet de Laan van Meerdervoort zich voort in de Javastraat en vervolgens de Wassenaarseweg, wat de totale lengte op 8,5 km brengt. De Laan van Meerdervoort, voorheen 'Dekkerslaantje', is naar een oude boerderij buiten de Haagse grachtengordel genoemd. Daar bevindt zich thans de buurt Willemspark. De boerderij lag ongeveer ter hoogte van het huidig...