Frank Pennink (1979) Paul Rolin (1990) Ken Moodie (2006)
Status
A
Informatie
Holes
18 + 6 oefenholes
Par
72
Heren (geel)
5896 meter
CR
71,3
SR
130
Dames (rood)
5085 meter
CR
72,0
SR
128
Website
Portaal:
Golf
De Wouwse Plantage is een Nederlandse golfclub in Bergen op Zoom, in de provincie Noord-Brabant.
Inhoud
1Geschiedenis
2De Golfbaan
3Nationale en internationale toernooien
4Externe link
Geschiedenis
In de 16de eeuw was het nog een moerassig, onbebost gebied. De Heer van Bergen op Zoom zorgde als eerste voor de aanleg van bossen. In de loop der eeuwen werd dit gebied één van de mooiste bosgebieden van Nederland.
Eigenaar van de grond is een van de nazaten van de Antwerpse baron Pierre Joseph de Caters, die het landgoed in 1839 van de Staat der Nederlanden kocht en er in 1845 een kasteel bouwde. Het landgoed maakte oorspronkelijk deel uit van het markiezaat Bergen op Zoom en was ontstaan na de ontginning van het land ten zuidwesten van Roosendaal.
De Golfbaan
Golfclub Wouwse Plantage, opgericht in 1973, ligt in een bosrijk natuur en stiltegebied, tussen Bergen op Zoom en Roosendaal, aan de rand van het landgoed Wouwse Plantage. Een karakteristiek en gevarieerd Brabants landschap met glooiende bosholes, duintjes en een zandverstuiving enerzijds en een parklandschap met beek en waterpartijen anderzijds, vragen golftechnisch om de beheersing van precisiespel, rechte slagen en afstand.
Een ruim clubhuis en restaurant met rondom terrassen geven uitzicht over de eerste drie opening holes.
Nationale en internationale toernooien
Het ELTK Dames Senioren in 2008.
De PGA Trophy vindt jaarlijks plaats en maakt deel uit van de PGA Holland Tour die PGA Holland organiseert. De wedstrijd speelt zich af op drie dagen. De eerste twee dagen spelen alleen de professionals, op de volgend dag is er een Pro-Am, waaraan de beste 30 pro's meespelen. Er is dan een teamscore, maar de pro-score telt mee voor het Toernooi. De leden van de Wouwse kunnen zich hiervoor opgeven. Er is ook een senioren Pro-Am, die in 2008 gewonnen werd door het team van Barbara van Strien.
Knooppunt Holsloot Kenmerken Wegen A37 × N34 Type knooppunt klaverblad Portaal Verkeer & Vervoer Knooppunt Holsloot is een verkeersknooppunt op de kruising van de autosnelweg A37 en de N34 in Drenthe, tussen Emmen en Coevorden. Oorspronkelijk was deze aansluiting een afritconstructie van het type Haarlemmermeeraansluiting, zoals bij Knooppunt Hooipolder. Sinds 2002 is het knooppunt omgebouwd tot een volledig klaverblad. Als noviteit werd hier voor het eerst gebruikgemaakt van dimbare verlichting in plaats van de normale vaste tijden waarop de verlichting aan en uit gaat, wat een grote kostenbesparing opleverde. [1] Dat Holsloot als volwaardig knooppunt is uitgevoerd, waarbij alle verkeersstromen en afbuigingen ononderbroken kunnen doorgaan, is uitzonderlijk. Het betreft hier namelijk een aansluiting tussen een autosnelweg en niet-snelweg. Een vergelijkbare situatie treft men nabij Hoensbroek bij het knooppunt Ten Esschen. Aa...
Laan van Meerdervoort De Laan van Meerdervoort bij de kruising met de Zoutmanstraat, gezien vanuit de toren van het Haganum Geografische informatie Locatie Den Haag, Nederland Lengte 6 km Algemene informatie Aangelegd in 1875-1960 Bebouwing woningen Opvallende gebouwen 20 rijksmonumenten Openbaar vervoer tram Portaal: Nederland De Chinese Muur en het einde van de Laan van Meerdervoort De Laan van Meerdervoort in Den Haag is met een lengte van 5800 meter [1] de langste laan (maar niet de langste straat of weg) van Nederland. Aan de kant van de lage huisnummers zet de Laan van Meerdervoort zich voort in de Javastraat en vervolgens de Wassenaarseweg, wat de totale lengte op 8,5 km brengt. De Laan van Meerdervoort, voorheen 'Dekkerslaantje', is naar een oude boerderij buiten de Haagse grachtengordel genoemd. Daar bevindt zich thans de buurt Willemspark. De boerderij lag ongeveer ter hoogte van het huidig...