Mediwet vzw is een door de overheid erkende Externe Dienst voor Preventie en Bescherming op het Werk die de opdrachten die bepaald zijn in de 'Wet Welzijn van 4 augustus 1996' en de 'Codex over het welzijn op het werk' vervult voor de bij haar aangesloten werkgevers. Deze bedrijven situeren zich in het hele Vlaamse landsgebied en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. De hoofdzetel is gevestigd te Gent. Begin 2019 heeft Mediwet bijna 100 medewerkers die zich dagelijks inzetten voor 10 500 werkgevers en 105 000 werknemers.
Inhoud
1Geschiedenis
2Bedrijfslocaties
3Activiteiten
4Externe link
Geschiedenis
Mediwet vzw is opgericht in 1968 als interbedrijfsgeneeskundige dienst en is een afkorting voor Medische Dienst Wetteren. Door de Wet Welzijn werden de interbedrijfskundige diensten omgevormd tot de huidige Externe Diensten voor Preventie en Bescherming op het Werk. In 2012 heeft Mediwet Medimar overgenomen. In 2018 bestond Mediwet 50 jaar. Begin 2019 heeft Mediwet bijna 100 medewerkers die zich dagelijks inzetten voor 10 500 werkgevers en 105 000 werknemers.
Bedrijfslocaties
De hoofdzetel is gevestigd in Gent. Met de overname van Medimar vergrootte Mediwet haar verantwoordelijkheid en aanwezigheid binnen de haven van Antwerpen. Naast de vestigingen in Antwerpen en Gent zijn er vaste centra in Aalst, Brussel en Brugge. Verspreid over Vlaanderen en Brussel heeft de organisatie onderzoekcentra en zet ze medische wagens in om de onderzoeken zo dicht mogelijk bij de klant uit te voeren.
Activiteiten
Mediwet vervult de opdrachten van de Wet Welzijn via de kernactiviteiten binnen medische onderzoeken en risicobeheer. Onder dit laatste vallen onder meer diverse adviezen en assistentie, risicoanalyses, metingen en studies op het gebied van arbeidsgeneeskunde, arbeidshygiëne en toxicologie, arbeidsveiligheid, ergonomie en psychosociaal welzijn op het werk. De dienst geeft ook tal van opleidingen in het kader van de Welzijnswet en is daarenboven erkend voor het geven van diverse opleidingen en bijscholingen, waaronder EHBO, de basisopleiding voor preventieadviseurs en vertrouwenspersonen.
Externe link
Officiële website
Externe Diensten voor Preventie en Bescherming op het Werk
Knooppunt Holsloot Kenmerken Wegen A37 × N34 Type knooppunt klaverblad Portaal Verkeer & Vervoer Knooppunt Holsloot is een verkeersknooppunt op de kruising van de autosnelweg A37 en de N34 in Drenthe, tussen Emmen en Coevorden. Oorspronkelijk was deze aansluiting een afritconstructie van het type Haarlemmermeeraansluiting, zoals bij Knooppunt Hooipolder. Sinds 2002 is het knooppunt omgebouwd tot een volledig klaverblad. Als noviteit werd hier voor het eerst gebruikgemaakt van dimbare verlichting in plaats van de normale vaste tijden waarop de verlichting aan en uit gaat, wat een grote kostenbesparing opleverde. [1] Dat Holsloot als volwaardig knooppunt is uitgevoerd, waarbij alle verkeersstromen en afbuigingen ononderbroken kunnen doorgaan, is uitzonderlijk. Het betreft hier namelijk een aansluiting tussen een autosnelweg en niet-snelweg. Een vergelijkbare situatie treft men nabij Hoensbroek bij het knooppunt Ten Esschen. Aa...
Laan van Meerdervoort De Laan van Meerdervoort bij de kruising met de Zoutmanstraat, gezien vanuit de toren van het Haganum Geografische informatie Locatie Den Haag, Nederland Lengte 6 km Algemene informatie Aangelegd in 1875-1960 Bebouwing woningen Opvallende gebouwen 20 rijksmonumenten Openbaar vervoer tram Portaal: Nederland De Chinese Muur en het einde van de Laan van Meerdervoort De Laan van Meerdervoort in Den Haag is met een lengte van 5800 meter [1] de langste laan (maar niet de langste straat of weg) van Nederland. Aan de kant van de lage huisnummers zet de Laan van Meerdervoort zich voort in de Javastraat en vervolgens de Wassenaarseweg, wat de totale lengte op 8,5 km brengt. De Laan van Meerdervoort, voorheen 'Dekkerslaantje', is naar een oude boerderij buiten de Haagse grachtengordel genoemd. Daar bevindt zich thans de buurt Willemspark. De boerderij lag ongeveer ter hoogte van het huidig...