Flushing Meadows Corona Park

Multi tool use
Flushing Meadows Corona Park, vaak afgekort tot Flushing Meadows, is een publiek park in New York. Het ligt in de wijk Flushing van de New Yorkse borough Queens. Het heeft een oppervlakte van 5 km² en is daarmee het op een na grootste publieke park in New York. Het werd aangelegd voor de World's Fair in 1939 en later ook nog eens gebruikt als locatie voor de World's Fair in 1964.
Het middelpunt van het park is de Unisphere, die het symbool van de laatste World's Fair was. Tegenwoordig is de twaalf verdiepingen hoge globe een beschermd monument.
Een aantal gebouwen van de wereldtentoonstelling van 1939 werden van 1946 tot de ingebruikname van het internationaal hoofdkantoor in 1951 gebruikt door de Verenigde Naties. Nadien werd het New York State Pavilion in het park in 1964 gebruikt voor de huisvesting van een reusachtig panorama van New York. Sinds 1972 is hier het Queens Museum of Art (QMA) gehuisvest. Het paviljoen werd in 2008 op de lijst van bedreigde wereldmonumenten door het World Monuments Fund geplaatst, maar werd desondanks werd gesloopt. Andere overblijfselen van de wereldtentoonstelling zijn onder andere de New York Hall of Science, het genoemde Queens Museum of Art en het Terrace on the Park.
Sinds 1978 wordt jaarlijks rond augustus en september het grandslamtoernooi de US Open in het park gehouden, op het terrein van het USTA Billie Jean King National Tennis Center. Ook de New York Mets spelen in het park, tot 2009 in het Shea Stadium en sindsdien in het Citi Field. Het Meadow Lake ligt in het park en is er een groot zwembadcomplex met daarin een zwembad met olympische afmetingen.
In het oosten wordt het park begrensd door de Interstate 678, ook bekend als Van Wyck Expressway, het noordelijk en zuidelijk deel van het park wordt in tweeën gedeeld door de Interstate 495 of Long Island Expressway.
Het Arthur Ashe Stadium, onderdeel van het USTA National Tennis Center
Het New York State Pavilion met op de achtergrond de Unisphere
Externe links
(en) Officiële website
(en) Flushing Meadows Corona Park, New York City Department of Parks & Recreation

|
Zie de categorie Flushing Meadows–Corona Park van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.
|
kiJ,J7jeDe U4 t sh7GQ3dSwI,jMJdhZ9,xW4PQ0 brJ
Popular posts from this blog
Deel van de serie over kerkelijk gerei waaronder paramenten en liturgisch vaatwerk gebruikt in de liturgie Liturgisch vaatwerk Vasa sacra Miskelk · Pateen Kelklepeltje Ciborie · Monstrans Pyxis · Custodiale Vasa non sacra Ampullen · Wijwatervat Olievaatje Wierookvat · Ablutievat Paramenten Amict · Albe · Baarkleed · Cingel Tuniek · Dalmatiek · Fanon Kazuifel · Manipel · Stola Gremiale · Benedictievelum Mijter Koorkledij Rochet · Superplie Koorkap · Cappa magna Kovel Kelkgerei Bursa · Kelkvelum Ciborievelum Kerklinnen Corporale · Kelkdoekje Lavabodoekje · Palla Altaardwaal Kerkinterieur Altaar · Ambo Biechtstoel · Communiebank Doksaal · Doopvont Faldistorium Godslamp · Hoogaltaar Heilig Kruisaltaar Katheder · Preekstoel Sedilia Tabernakel · Volksaltaar Liturgische boeken Altaarmissaal Benedictionale · Brevier Evangeliarium · Evangelistarium Graduale · Kyriale Lectionarium Psalter · Rituaal Sacramentarium · Volksmissaal Overige Flambou...
Knooppunt Holsloot Kenmerken Wegen A37 × N34 Type knooppunt klaverblad Portaal Verkeer & Vervoer Knooppunt Holsloot is een verkeersknooppunt op de kruising van de autosnelweg A37 en de N34 in Drenthe, tussen Emmen en Coevorden. Oorspronkelijk was deze aansluiting een afritconstructie van het type Haarlemmermeeraansluiting, zoals bij Knooppunt Hooipolder. Sinds 2002 is het knooppunt omgebouwd tot een volledig klaverblad. Als noviteit werd hier voor het eerst gebruikgemaakt van dimbare verlichting in plaats van de normale vaste tijden waarop de verlichting aan en uit gaat, wat een grote kostenbesparing opleverde. [1] Dat Holsloot als volwaardig knooppunt is uitgevoerd, waarbij alle verkeersstromen en afbuigingen ononderbroken kunnen doorgaan, is uitzonderlijk. Het betreft hier namelijk een aansluiting tussen een autosnelweg en niet-snelweg. Een vergelijkbare situatie treft men nabij Hoensbroek bij het knooppunt Ten Esschen. Aa...
Laan van Meerdervoort De Laan van Meerdervoort bij de kruising met de Zoutmanstraat, gezien vanuit de toren van het Haganum Geografische informatie Locatie Den Haag, Nederland Lengte 6 km Algemene informatie Aangelegd in 1875-1960 Bebouwing woningen Opvallende gebouwen 20 rijksmonumenten Openbaar vervoer tram Portaal: Nederland De Chinese Muur en het einde van de Laan van Meerdervoort De Laan van Meerdervoort in Den Haag is met een lengte van 5800 meter [1] de langste laan (maar niet de langste straat of weg) van Nederland. Aan de kant van de lage huisnummers zet de Laan van Meerdervoort zich voort in de Javastraat en vervolgens de Wassenaarseweg, wat de totale lengte op 8,5 km brengt. De Laan van Meerdervoort, voorheen 'Dekkerslaantje', is naar een oude boerderij buiten de Haagse grachtengordel genoemd. Daar bevindt zich thans de buurt Willemspark. De boerderij lag ongeveer ter hoogte van het huidig...