De 46ste editie van de Amstel Gold Race werd verreden op zondag 17 april 2011. De start van de wielerwedstrijd was op de markt van Maastricht en de finish op de Cauberg in Valkenburg.
Inhoud
1Parcours
2Deelnemende ploegen
3Wedstrijdverloop
4Uitslag
Parcours
Het parcours voerde door het Heuvelland in Zuid-Limburg. Onderweg werden 32 hellingen beklommen, waaronder de Eyserbosweg, de Keutenberg en de Cauberg.
Deelnemende ploegen
Er namen 24 teams nemen deel aan deze editie. 190 renners kwamen aan de start.
18 UCI World Tour ploegen
6 wildcards
AG2R-La Mondiale
Team Katjoesja
Quick Step
Skil-Shimano
Pro Team Astana
Lampre-ISD
Rabobank
Topsport Vlaanderen-Mercator
BMC Racing Team
Team Leopard-Trek
Team RadioShack
Landbouwkrediet
Euskaltel-Euskadi
Liquigas-Cannondale
Saxo Bank-Sungard
Verandas Willems-Accent
Team Garmin-Cervélo
Team Movistar
Sky ProCycling
Farnese Vini-Neri Sottoli
Team HTC-High Road
Omega Pharma-Lotto
Vacansoleil-DCM
Cofidis, le crédit en ligne
Wedstrijdverloop
Na 60 km koers ontsnapten vier renners: Simone Ponzi, Pierpaolo De Negri, Albert Timmer en Thomas Degand. Ze reden meer dan 100 km aan de leiding en hun voorsprong was maximaal bijna 12 minuten. Na 179 km koers sprong Luis Leon Sanchez weg op zoek naar de vluchters. Die werden ingelopen op de Cauberg, maar Degand en De Negri bleven nog even buiten schot. Het peloton viel in stukken uiteen.
In Cadier en Keer werden de twee ingelopen door Barredo en Davy Commeyne. Op de Loorberg sloot een eerste peloton aan. Op de Gulperberg reed Johnny Hoogerland uit peloton weg, gevolgd door een vijftal, maar de vlucht duurde niet lang. Intussen waren twee favorieten Fabian Cancellara en Fränk Schleck in een valpartij betrokken en zouden geen rol meer spelen. Op 15 km van de finish was er een kopgroep gevormd van 18 renners. Andy Schleck reed uit deze kopgroep weg, maar zijn voorsprong bedroeg nooit meer dan 10 seconden, dankzij het werk van vooral Jelle Vanendert en Philippe Gilbert. Op de laatste helling van de Cauberg gingen Gilbert en Joaquím Rodríguez vlot voorbij Schleck.
Gilbert haalde het met een machtsspurt bergop vóór Rodríguez en Simon Gerrans.
De 260,4 km werden afgelegd in een tijd van 6u30'44". De renners reden dus 39,986 km per uur. 47 renners gaven onderweg op en Rob Ruijgh werd uit koers gezet omdat hij zich liet voorttrekken door de ploegleiderswagen.
Tour Down Under · Parijs-Nice · Tirreno-Adriatico · Milaan-San Remo · Ronde van Catalonië · Gent-Wevelgem · Ronde van Vlaanderen · Ronde van het Baskenland · Parijs-Roubaix · Amstel Gold Race · Waalse Pijl · Luik-Bastenaken-Luik · Ronde van Romandië · Ronde van Italië · Critérium du Dauphiné · Ronde van Zwitserland · Ronde van Frankrijk · Clásica San Sebastián · Ronde van Polen · Eneco Tour · Ronde van Spanje · Vattenfall Cyclassics · GP Ouest France-Plouay · Grote Prijs van Quebec · Grote Prijs van Montreal · Ronde van Peking · Ronde van Lombardije
Knooppunt Holsloot Kenmerken Wegen A37 × N34 Type knooppunt klaverblad Portaal Verkeer & Vervoer Knooppunt Holsloot is een verkeersknooppunt op de kruising van de autosnelweg A37 en de N34 in Drenthe, tussen Emmen en Coevorden. Oorspronkelijk was deze aansluiting een afritconstructie van het type Haarlemmermeeraansluiting, zoals bij Knooppunt Hooipolder. Sinds 2002 is het knooppunt omgebouwd tot een volledig klaverblad. Als noviteit werd hier voor het eerst gebruikgemaakt van dimbare verlichting in plaats van de normale vaste tijden waarop de verlichting aan en uit gaat, wat een grote kostenbesparing opleverde. [1] Dat Holsloot als volwaardig knooppunt is uitgevoerd, waarbij alle verkeersstromen en afbuigingen ononderbroken kunnen doorgaan, is uitzonderlijk. Het betreft hier namelijk een aansluiting tussen een autosnelweg en niet-snelweg. Een vergelijkbare situatie treft men nabij Hoensbroek bij het knooppunt Ten Esschen. Aa...
Laan van Meerdervoort De Laan van Meerdervoort bij de kruising met de Zoutmanstraat, gezien vanuit de toren van het Haganum Geografische informatie Locatie Den Haag, Nederland Lengte 6 km Algemene informatie Aangelegd in 1875-1960 Bebouwing woningen Opvallende gebouwen 20 rijksmonumenten Openbaar vervoer tram Portaal: Nederland De Chinese Muur en het einde van de Laan van Meerdervoort De Laan van Meerdervoort in Den Haag is met een lengte van 5800 meter [1] de langste laan (maar niet de langste straat of weg) van Nederland. Aan de kant van de lage huisnummers zet de Laan van Meerdervoort zich voort in de Javastraat en vervolgens de Wassenaarseweg, wat de totale lengte op 8,5 km brengt. De Laan van Meerdervoort, voorheen 'Dekkerslaantje', is naar een oude boerderij buiten de Haagse grachtengordel genoemd. Daar bevindt zich thans de buurt Willemspark. De boerderij lag ongeveer ter hoogte van het huidig...