De 41ste editie van de Amstel Gold Race werd gehouden op 16 april 2006. De renners moesten een afstand van 253 km, met onderweg 31 hellingen, overbruggen in prima weersomstandigheden.
Inhoud
1Verloop
2Hellingen
3Uitslag
4Externe links
Verloop
De vroege vluchters van dienst waren Erwin Thijs, Christophe Moreau, Bram Schmitz en Michael Albasini. Zij werden na 200 km ingelopen. Tot dan toe had Rabobank de wedstrijd gecontroleerd, maar in de finale verloren ze de overhand. Op de Wolfsberg ontsnapten er tien renners, waaronder topfavoriet Bettini maar geen enkele Rabo. Zij stelden alles in het werk om deze eerste serieuze aanval ongedaan te maken.
Vervolgens trokken Leonardo Bertagnolli, Igor Astarloa en Steffen Wesemann in de aanval. Opnieuw moest Rabobank de kloof dichten, maar toen Wesemann nogmaals demarreerde, had Boogerd geen steun meer van zijn ploegmaats. Wesemann werd uiteindelijk bijgebeend door een ontketende Bettini, die in zijn zog nog enkele toppers terugbracht. Zo ontstond een definitieve kopgroep van 10 met Kroon, Sinkewitz, Rebellin, Perdiguero, Boogerd, Bettini, Ivanov, Schumacher en Schleck. Die laatste kon op 10 km van de finish een beslissende kloof slaan.
Achter Schleck kwam de achtervolging nooit echt op de rails; de beste krachten waren opgebruikt. Wesemann ging nog een laatste keer in het offensief, en werd zo tweede, na de Luxemburger Schleck die solo aankwam op de Cauberg. Boogerd won de spurt om de derde plaats, voor Karsten Kroon.
Hellingen
De 31 hellingen gerangschikt op voorkomen op het parcours.
Knooppunt Holsloot Kenmerken Wegen A37 × N34 Type knooppunt klaverblad Portaal Verkeer & Vervoer Knooppunt Holsloot is een verkeersknooppunt op de kruising van de autosnelweg A37 en de N34 in Drenthe, tussen Emmen en Coevorden. Oorspronkelijk was deze aansluiting een afritconstructie van het type Haarlemmermeeraansluiting, zoals bij Knooppunt Hooipolder. Sinds 2002 is het knooppunt omgebouwd tot een volledig klaverblad. Als noviteit werd hier voor het eerst gebruikgemaakt van dimbare verlichting in plaats van de normale vaste tijden waarop de verlichting aan en uit gaat, wat een grote kostenbesparing opleverde. [1] Dat Holsloot als volwaardig knooppunt is uitgevoerd, waarbij alle verkeersstromen en afbuigingen ononderbroken kunnen doorgaan, is uitzonderlijk. Het betreft hier namelijk een aansluiting tussen een autosnelweg en niet-snelweg. Een vergelijkbare situatie treft men nabij Hoensbroek bij het knooppunt Ten Esschen. Aa...
Laan van Meerdervoort De Laan van Meerdervoort bij de kruising met de Zoutmanstraat, gezien vanuit de toren van het Haganum Geografische informatie Locatie Den Haag, Nederland Lengte 6 km Algemene informatie Aangelegd in 1875-1960 Bebouwing woningen Opvallende gebouwen 20 rijksmonumenten Openbaar vervoer tram Portaal: Nederland De Chinese Muur en het einde van de Laan van Meerdervoort De Laan van Meerdervoort in Den Haag is met een lengte van 5800 meter [1] de langste laan (maar niet de langste straat of weg) van Nederland. Aan de kant van de lage huisnummers zet de Laan van Meerdervoort zich voort in de Javastraat en vervolgens de Wassenaarseweg, wat de totale lengte op 8,5 km brengt. De Laan van Meerdervoort, voorheen 'Dekkerslaantje', is naar een oude boerderij buiten de Haagse grachtengordel genoemd. Daar bevindt zich thans de buurt Willemspark. De boerderij lag ongeveer ter hoogte van het huidig...