Peter Hopman

Multi tool use
Foto gewenst
Heeft u een foto gemaakt die u ter beschikking wilt stellen?
Klik hier om deze te uploaden.
Peter Hopman (Johannesburg, 1968) is een Nederlands industrieel ontwerper.
Peter Hopman woont en werkt in Rotterdam.
Na zijn studie meubelmaken op de MTS voor meubilerings- en houtbedrijven in Rotterdam, begint
de opleiding aan de ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem waar hij in
1995 cum laude afstudeert en de Roos Gesink prijs wint.
In 1997 richt hij Bureau Lakenvelder op.
Hopman houdt zich, in wisselende samenwerkingsverbanden, o.a in opdracht van Droog Design, MVRDV architecten, Schipper Bosch projectontwikkeling en Rotown, bezig met diverse ontwerpdisciplines variërend van productontwerp, interieur architectuur en architectuur.
Enkele hoogtepunten in zijn werk zijn onder andere de ontvangst- en verkoopbalie in het Expo 2000 gebouw in Hannover en de 68 badkamers voor het Lloyd Hotel in Amsterdam in opdracht van MVRDV architecten.
De uitbreiding van poppodium Rotown in samenwerking met interieurarchitect Eline Strijkers. Het tijdelijk havenkantoor in jachthaven 't Raboes te Eemnes en het ontwerp van 5 woningen in een stedenbouwkundig project van West 8 in opdracht van Schipper Bosch Projectontwikkeling in Amersfoort ( Vinex, Vathorst, de Laak.)
Het interieur van Café De Unie in Rotterdam met de heruitgave van een stoelontwerp van J.J.P. Oud uit 1934 voor Metz & Co.
In 2005, met het oog op de sloop van het Station Rotterdam Centraal, ontstaat het idee voor een ode aan Sybold van Ravesteijn. TRAAN LATEN is een letterwisseling van de bestaande neonletters CENTRAAL STATION.
In samenwerking met Arjen Slings wordt er een documentaire gemaakt van de letterwisseling.
Muziek en tekst door Keimpe de Jong en John Buijsman.

Peter Hopman'
Traan laten, Rotterdam CS, 2007
Externe link
- Persoonlijke website
- Documentaire "TRAAN LATEN"
tqm,Vaaj,AAymL 9CAHNob ETFPg4YQ2j lBWbF,wCzx6 1kC,H
Popular posts from this blog
Deel van de serie over kerkelijk gerei waaronder paramenten en liturgisch vaatwerk gebruikt in de liturgie Liturgisch vaatwerk Vasa sacra Miskelk · Pateen Kelklepeltje Ciborie · Monstrans Pyxis · Custodiale Vasa non sacra Ampullen · Wijwatervat Olievaatje Wierookvat · Ablutievat Paramenten Amict · Albe · Baarkleed · Cingel Tuniek · Dalmatiek · Fanon Kazuifel · Manipel · Stola Gremiale · Benedictievelum Mijter Koorkledij Rochet · Superplie Koorkap · Cappa magna Kovel Kelkgerei Bursa · Kelkvelum Ciborievelum Kerklinnen Corporale · Kelkdoekje Lavabodoekje · Palla Altaardwaal Kerkinterieur Altaar · Ambo Biechtstoel · Communiebank Doksaal · Doopvont Faldistorium Godslamp · Hoogaltaar Heilig Kruisaltaar Katheder · Preekstoel Sedilia Tabernakel · Volksaltaar Liturgische boeken Altaarmissaal Benedictionale · Brevier Evangeliarium · Evangelistarium Graduale · Kyriale Lectionarium Psalter · Rituaal Sacramentarium · Volksmissaal Overige Flambou...
Knooppunt Holsloot Kenmerken Wegen A37 × N34 Type knooppunt klaverblad Portaal Verkeer & Vervoer Knooppunt Holsloot is een verkeersknooppunt op de kruising van de autosnelweg A37 en de N34 in Drenthe, tussen Emmen en Coevorden. Oorspronkelijk was deze aansluiting een afritconstructie van het type Haarlemmermeeraansluiting, zoals bij Knooppunt Hooipolder. Sinds 2002 is het knooppunt omgebouwd tot een volledig klaverblad. Als noviteit werd hier voor het eerst gebruikgemaakt van dimbare verlichting in plaats van de normale vaste tijden waarop de verlichting aan en uit gaat, wat een grote kostenbesparing opleverde. [1] Dat Holsloot als volwaardig knooppunt is uitgevoerd, waarbij alle verkeersstromen en afbuigingen ononderbroken kunnen doorgaan, is uitzonderlijk. Het betreft hier namelijk een aansluiting tussen een autosnelweg en niet-snelweg. Een vergelijkbare situatie treft men nabij Hoensbroek bij het knooppunt Ten Esschen. Aa...
Uniastate De stalen constructie die de vroegere Uniastate uitbeeldt met op de achtergrond de Mariakerk van Bears Locatie Bears, Nederland Algemeen Kasteeltype state Stijl noordelijk maniërisme (poortgebouw) Huidige functie museum, trouwlocatie Gebouwd in eind 15e eeuw voor het eerst vermeld Gesloopt in 1756 Herbouwd in 1993 Monumentale status Rijksmonument Monumentnummer 8472 Website uniastatebears.nl Uniastate (ook wel aangeduid als het Nyenhuis , de Groot Nieuwhuister State of de Nieuw Huistrastate ) is een voormalige state of stins in Bears. Op het in oorspronkelijke staat teruggebrachte terrein vindt men nog de gerestaureerde toegangspoort, alsmede een stalen replica (luchtspiegeling) op ware grootte van de in 1756 gesloopte state. Van Unia was een geslacht van grietmannen en officieren, die meerdere stinsen in Friesland bezaten. Inhoud 1 Geschiedenis 2 Huidige situatie 2.1 Poortgebouw ...