Manderveen





































Manderveen

Plaats in Nederland Vlag van Nederland




Manderveen (Overijssel)

Manderveen








Situering
Provincie
Vlag Overijssel Overijssel
Gemeente
Vlag Tubbergen Tubbergen
Coördinaten
52° 27′ NB, 6° 47′ OL

Algemeen

Inwoners (1 januari 2018)
615
Inwonersnaam Manderveners

Detailkaart


Locatie in de gemeente Tubbergen

Locatie in de gemeente Tubbergen





Portaal  Portaalicoon  

Nederland


Het dorp Manderveen (Nedersaksisch: Maanderven) ligt in de gemeente Tubbergen in de Nederlandse provincie Overijssel. Manderveen telt ongeveer 643 inwoners. Het dorp grenst aan de aangelegen dorpen Langeveen, Geesteren, Tubbergen, Mander en het Duitse Getelo. Midden in het dorp ligt het Korenplein. Hieraan ligt het Kulturhus met de bijbehorende sportvelden en ijsbaan, de oude Landbouwersbank en Partycentrum Peddemors. Ook basisschool "De Zeven Mijlen" is hier dichtbij gesitueerd.




Inhoud






  • 1 Sport


  • 2 Cultuur


  • 3 Bezienswaardigheden


  • 4 Bekende Manderveners





Sport


De plaatselijke voetbalvereniging is VV Manderveen en bestaat uit 4 seniorenelftallen. Er wordt gevoetbald op Sportpark de Samenwerking. Het Eerste elftal speelt in de 5e klasse A zondag. De jeugd is gefuseerd met naastgelegen club SV Vasse, waarbij gespeeld wordt onder de naam VMC (Vasse Manderveen Combinatie).


Daarnaast beschikt het dorp over een klootschietvereniging genaamd "KV Manderveen", welke is opgericht in 1979. Jaarlijks wordt door hen de Ronde van Manderveen georganiseerd.



Cultuur


De plaatselijke Carnavalsvereniging van Manderveen is C.V. de Venfluiters en is opgericht in 2001. De vereniging telt rond de 140 leden en doet jaarlijks met een grote praalwagen en loopgroep van circa 250 personen mee aan de diverse optochten in de gemeente Tubbergen, waaronder de Twentse Verlichte Carnavalsoptocht in Tubbergen. Jaarlijks organiseren zij een Zeepkistenrace aan het eind van de bouwvakvakantie.


Eens in de vier jaar worden er Zomerfeesten (in de volksmond Bazaar genoemd) georganiseerd in het dorp waarbij de 6 wijken tegen elkaar strijden bij diverse activiteiten, met als hoogtepunt de wijkplaybackshow.



Bezienswaardigheden


  • Landbouwersbank Manderveen


Bekende Manderveners



  • Emma Wortelboer, (1996) - verslaggever BNNVARA

















Popular posts from this blog

Knooppunt Holsloot

Altaar (religie)

Gregoriusmis