Lonesome Orchestra is het samenwerkingsverband tussen Sebastiaan Koolhoven en Ton Snijders. Beide componisten werkten al eerder samen aan de solo cd's van Snijders 'Zwaluw 22' en 'Thuis'. Voor Lonesome Orchestra is deze samenwerking verder uitgebouwd tot een gelijkwaardig partnerschap op het gebied van zowel compositie als productie. De eerste cd onder de vlag van Lonesome Orchestra heet 'Ode to a dream' en is uitgebracht in mei 2014. Het eerste optreden vond plaats op 13 januari 2014 in theater Koningshof in Maassluis.
Inhoud
1Stijl
2Geschiedenis
3Ontstaan muziek
4Discografie
5Bronvermelding
Stijl
De instrumentale muziek heeft een sterk filmisch karakter, vooral door de medewerking van The City of Prague Philharmonic. Solisten als o.a. Emmy Verhey, Angelo Verploegen en Hermine Deurloo hebben hieraan hun muzikale bijdrage geleverd.
Geschiedenis
De twee ontmoeten elkaar tijdens de "Live in Antwerpen" concerten van Frank Boeijen in 2004. Sebastiaan Koolhoven maakte de arrangementen voor het "Il Novecento Orchestra", Ton Snijders speelde toetsen in de begeleidingsband van Boeijen. Door de sterke persoonlijke en muzikale klik besloten ze intensiever te gaan samenwerken tijdens de realisering van "Zwaluw 22" (2007) en "Thuis" (2010), twee solo cd’s van Snijders.
Ontstaan muziek
Het album 'Ode to a dream' vond zijn ontstaan in de toevallige vondst van een grote verzameling glazen stereografieën van meer dan 100 jaar oud. Zowel de herkomst als de locaties van deze afbeeldingen zijn onbekend, de intrigerende beelden van grote schoonheid vormden de inspiratiebron voor 'Ode to a dream'.
Aan de cd werkten solisten mee als: Emmy Verhey(viool), Angelo Verploegen(trompet, Flugelhorn), Hermine Deurloo(mondharmonica) en Ro Kraus (viool, altviool. Ook werd er in Praag opgenomen met The City of Prague Philharmonic. Onderdeel van de concerten zijn projecties, deels gebaseerd op deze historische stereografieën.
Knooppunt Holsloot Kenmerken Wegen A37 × N34 Type knooppunt klaverblad Portaal Verkeer & Vervoer Knooppunt Holsloot is een verkeersknooppunt op de kruising van de autosnelweg A37 en de N34 in Drenthe, tussen Emmen en Coevorden. Oorspronkelijk was deze aansluiting een afritconstructie van het type Haarlemmermeeraansluiting, zoals bij Knooppunt Hooipolder. Sinds 2002 is het knooppunt omgebouwd tot een volledig klaverblad. Als noviteit werd hier voor het eerst gebruikgemaakt van dimbare verlichting in plaats van de normale vaste tijden waarop de verlichting aan en uit gaat, wat een grote kostenbesparing opleverde. [1] Dat Holsloot als volwaardig knooppunt is uitgevoerd, waarbij alle verkeersstromen en afbuigingen ononderbroken kunnen doorgaan, is uitzonderlijk. Het betreft hier namelijk een aansluiting tussen een autosnelweg en niet-snelweg. Een vergelijkbare situatie treft men nabij Hoensbroek bij het knooppunt Ten Esschen. Aa...
Laan van Meerdervoort De Laan van Meerdervoort bij de kruising met de Zoutmanstraat, gezien vanuit de toren van het Haganum Geografische informatie Locatie Den Haag, Nederland Lengte 6 km Algemene informatie Aangelegd in 1875-1960 Bebouwing woningen Opvallende gebouwen 20 rijksmonumenten Openbaar vervoer tram Portaal: Nederland De Chinese Muur en het einde van de Laan van Meerdervoort De Laan van Meerdervoort in Den Haag is met een lengte van 5800 meter [1] de langste laan (maar niet de langste straat of weg) van Nederland. Aan de kant van de lage huisnummers zet de Laan van Meerdervoort zich voort in de Javastraat en vervolgens de Wassenaarseweg, wat de totale lengte op 8,5 km brengt. De Laan van Meerdervoort, voorheen 'Dekkerslaantje', is naar een oude boerderij buiten de Haagse grachtengordel genoemd. Daar bevindt zich thans de buurt Willemspark. De boerderij lag ongeveer ter hoogte van het huidig...