Hamura (羽村市, Hamura-shi) is een stad (shi) in de Japanse prefectuur Tokio. Het totale gebied beslaat 9,91 km² en begin 2011 had de stad bijna 57.000 inwoners.
De rivier Tama stroomt van noordwest naar zuidwest door de stad.
Inhoud
1Geschiedenis
2Economie
3Verkeer
4Aangrenzende steden
5Geboren in Hamura
6Externe links
Geschiedenis
Het gebied van het huidige Hamura is al bewoond sinds de prehistorie en er zijn diverse vondsten uit de Jomon, Yayoi en Kofun-periodes.
In Hamura begint de Tamagawa Josui, een kunstmatige waterloop uit 1653 om (drink)water van de rivier de Tama naar Edo te transporteren.
Op 1 november 1991 werd Hamura een stad (shi).
Economie
Hamura is een regionaal handelscentrum en een slaapstad voor Tokio. Enkele elektronicabedrijven hebben lichte industriële en logistieke centra in Hamura. Hino Motors en Toyota hebben een fabriek en testbaan in Hamura.
Verkeer
Hamura ligt aan de Ome-lijn van de East Japan Railway Company.
Hamura ligt aan de Ken-O-autosnelweg, de nationale autoweg 16 en aan de prefecturale wegen 29, 163, 166, 167, 180, 249 en 250.
Knooppunt Holsloot Kenmerken Wegen A37 × N34 Type knooppunt klaverblad Portaal Verkeer & Vervoer Knooppunt Holsloot is een verkeersknooppunt op de kruising van de autosnelweg A37 en de N34 in Drenthe, tussen Emmen en Coevorden. Oorspronkelijk was deze aansluiting een afritconstructie van het type Haarlemmermeeraansluiting, zoals bij Knooppunt Hooipolder. Sinds 2002 is het knooppunt omgebouwd tot een volledig klaverblad. Als noviteit werd hier voor het eerst gebruikgemaakt van dimbare verlichting in plaats van de normale vaste tijden waarop de verlichting aan en uit gaat, wat een grote kostenbesparing opleverde. [1] Dat Holsloot als volwaardig knooppunt is uitgevoerd, waarbij alle verkeersstromen en afbuigingen ononderbroken kunnen doorgaan, is uitzonderlijk. Het betreft hier namelijk een aansluiting tussen een autosnelweg en niet-snelweg. Een vergelijkbare situatie treft men nabij Hoensbroek bij het knooppunt Ten Esschen. Aa...
Uniastate De stalen constructie die de vroegere Uniastate uitbeeldt met op de achtergrond de Mariakerk van Bears Locatie Bears, Nederland Algemeen Kasteeltype state Stijl noordelijk maniërisme (poortgebouw) Huidige functie museum, trouwlocatie Gebouwd in eind 15e eeuw voor het eerst vermeld Gesloopt in 1756 Herbouwd in 1993 Monumentale status Rijksmonument Monumentnummer 8472 Website uniastatebears.nl Uniastate (ook wel aangeduid als het Nyenhuis , de Groot Nieuwhuister State of de Nieuw Huistrastate ) is een voormalige state of stins in Bears. Op het in oorspronkelijke staat teruggebrachte terrein vindt men nog de gerestaureerde toegangspoort, alsmede een stalen replica (luchtspiegeling) op ware grootte van de in 1756 gesloopte state. Van Unia was een geslacht van grietmannen en officieren, die meerdere stinsen in Friesland bezaten. Inhoud 1 Geschiedenis 2 Huidige situatie 2.1 Poortgebouw ...