Fins voetbalelftal















































Finland


Finland
Bijnaam
Huuhkajat
Kledingsponsor
Nike
FIFA-ranglijst 58 Stabiel (december 2018)
Hoogste ranking 33e (maart 2007)
Laagste ranking 101e (oktober 2016)
Associatie
Suomen Palloliitto
Bondscoach
Vlag van Finland Markku Kanerva
Meeste interlands
Jari Litmanen (137)
Topscorer
Jari Litmanen (32)

Wedstrijden

Eerste interland:
Vlag van Finland Finland 2–5 Zweden Vlag van Zweden
(Helsinki, Finland; 22 oktober 1911)
Grootste overwinning:
Vlag van Finland Finland 10–2 Estland Vlag van Estland
(Helsinki, Finland; 11 augustus 1922)
Vlag van Finland Finland 8–0 San Marino Vlag van San Marino
(Helsinki, Finland; 17 november 2010)
Grootste nederlaag:
Vlag van nazi-Duitsland Duitsland 13–0 Finland Vlag van Finland
(Leipzig, Duitsland; 1 september 1940)



















Thuis
















Uit




Het Fins voetbalelftal is een team van voetballers dat Finland vertegenwoordigt in internationale wedstrijden en competities, zoals de voorrondes voor het WK en het EK. Finland wist zich nog nooit voor een eindronde te plaatsen. De bijnaam van het Finse team is Huuhkajat ("de Oehoes"), dit vanwege een incident tijdens het EK-kwalificatieduel Finland–België op 6 juni 2007. Tijdens dat duel vloog een oehoe door het stadion die vervolgens plaats nam op de lat van het Finse doel. De Finnen wonnen het duel en zo ontstond de bijnaam 'Huuhkajat'.[1]




Inhoud






  • 1 Geschiedenis


    • 1.1 Vroege jaren


    • 1.2 1978-1994 – Incidentele succesjes


    • 1.3 1994-2010 – De Litmanen jaren


    • 1.4 2010-heden – Magere jaren




  • 2 Deelnames aan internationale toernooien


    • 2.1 WK-historie


    • 2.2 EK-historie


    • 2.3 UEFA Nations League




  • 3 Interlands


  • 4 FIFA-wereldranglijst[2]


  • 5 Spelersrecords


    • 5.1 Meeste interlands


    • 5.2 Meeste doelpunten




  • 6 Huidige selectie


    • 6.1 Recent opgeroepen




  • 7 Bekende spelers


  • 8 Bondscoaches


  • 9 Statistieken


    • 9.1 Van jaar tot jaar







Geschiedenis



Vroege jaren


De Finse voetbalbond werd in 1907 opgericht en trad een jaar later toe tot de FIFA, terwijl het land nog onderdeel was van het Russische Rijk. In 1912 deed het mee aan de Olympische Spelen. In de kwartfinales werd nota bene van Rusland gewonnen, maar in de halve finale tegen Groot-Brittannië en in de strijd om het brons tegen Nederland werden duidelijke nederlagen geleden: 4-0 en 9-0. Na de Eerste Wereldoorlog werd Finland een onafhankelijk land.


Voor het WK van 1938 schreef Finland zich voor de eerste keer in. In de eerste vijf WK-cyclussen (1938 t/m 1962) werd van de twintig wedstrijden twee keer gelijkgespeeld, alleen tegen België en Zweden werd er niet verloren. Voor het WK 1966 werd er met 2-0 van Polen gewonnen en voor het WK van 1970 met dezelfde cijfers van Spanje. In 1974 en 1978 eindigde de ploeg voor de eerste keer niet op de laatste plek, het eindigde boven Albanië en Luxemburg.


Finland schreef zich voor de eerste keer in voor het EK in 1968. In de periode 1966-1976 werd er in 18 wedstrijden vier keer gelijkgespeeld, tegen Oostenrijk, Griekenland, Tsjecho-Slowakije en Italië.



1978-1994 – Incidentele succesjes


De campagne voor het EK van 1980 begon voor Finland opmerkelijk goed, er werd met 3-0 van Griekenland en met 2-1 van Hongarije gewonnen. De derde wedstrijd was opmerkelijk in negatieve zin: 8-1 verlies tegen Griekenland, de zwaarste nederlaag in een kwalificatiewedstrijd sinds 1958, Uiteindelijk eindigde Finland op een gedeelde tweede plaats met één punt achterstand op Griekenland en één punt voorsprong op de Sovjet Unie. De bij Beşiktaş JK spelende Atik Ismail scoorde vier doelpunten.


Voor het WK van 1982 en EK 1984 eindigde Finland op de laatste plaats met alleen een overwinning op Albanië en een gelijk spel tegen Polen. Voor het WK van 1986 bleef Finland thuis ongeslagen: er werd gewonnen van Turkije en Noord-Ierland en een gelijkspel tegen Engeland en Roemenië behaald . Finland kwam twee punten op Noord-Ierland tekort om het WK te halen.


In de periode 1986-1994 waren er alleen incidentele succesjes, maar eindigde altijd op de laatste of voorlaatste plaats. voor het EK 1988 won het van Tsjecho-Slowakije met 3-0, voor het WK van 1990 eindigde het boven Wales, in 1992 speelde het thuis gelijk tegen Nederland en voor het WK van 1994 won het van Oostenrijk.



1994-2010 – De Litmanen jaren




Jari Litmanen


Bij Ajax brak Jari Litmanen door, hij werd een van de sleutelfiguren van het Ajax, dat in 1995 de UEFA Champions League won en in 1996 opnieuw de finale haalde. Hij maakte zijn debuut in het Finse team in 1989 en zou pas in 2010 afscheid nemen. Hij is zowel record-international als record-topscorer. Finland begon de kwalificatie-reeks van EK 1996 met twee nederlagen, tegen Schotland en Griekenland, maar na vijf opeenvolgende overwinningen stond het team bovenaan. De zware wedstrijden moesten echter nog komen en zonder de geblesseerde Litmanen werd met 0-6 thuis van Rusland verloren. De laatste twee wedstrijden, uit tegen Schotland en Rusland, gingen ook verloren en het team eindigde op de vierde plaats.


In 1998 was het team dicht bij kwalificatie voor het WK. Na opnieuw een zwakke start met nederlagen tegen Hongarije en Zwtserland herstelde het team zich, na een uitoverwinning op Zwitserland ging de strijd om een play-off plek achter het ongenaakbare Noorwegen tussen Finland en Hongarije. In een rechtstreeks duel in Helsinki moest Finland winnen. Een doelpunt van de FC Twente spelende Antti Sumiala leek eindelijk voor voetbalsucces te zorgen, maar in blessure-tijd sloeg het noodlot toe, een eigen doelpunt zorgde ervoor, dat Hongarije play-off wedstrijden mocht spelen.


Voor kwalificatie voor het EK in 2000 scoorde Finland alleen goed in een uitwedstrijd tegen Turkije: een 1-3 overwinning met onder andere een doelpunt van Jari Litmanen. De ploeg eindigde als derde met negen en zeven punten achterstand op respectievelijk Turkije en Duitsland.


Kwalificatie voor het WK 2002 leek een onmogelijke opgave met de oud-wereldkampioenen Duitsland en Engeland. In eigen land bleef de ploeg ongeslagen, ook tegen Engeland (0-0) en Duitsland (2-2 na een 2-0 voorsprong). Beste resultaat was een 5-1 overwinning in de thuiswedstrijd tegen Griekenland met twee treffers van Mikael Forssell. In de laatste wedstrijd zorgde een 0-0 gelijkspel in Gelsenkirchen tegen Duitsland ervoor, dat niet Duitsland, maar Engeland zich rechtstreeks plaatste voor het WK. De achterstand op beide grootmachten was vijf punten.


Kwalificatie voor het EK van 2002 was al snel een probleem, want van de eerste vier wedstrijden gingen er drie met 2-0 verloren: uit van Sevië en Montenegro en Italië en thuis van Wales. In de tweede helft herstelde de ploeg zich met name thuis tegen de Serven en Montenegrijnen: 3-0 zege. Finland kwam uiteindelijk drie punten tekort voor de tweede plaats achter Wales en eindigde als vierde.


Voor kwalificatie voor het WK in 2006 was men ingedeeld in een groep met zeven deelnemers. Tegen de sterke tegenstanders {Nederland, Tsjechië en Roemenië kwam de ploeg duidelijk tekort, alle wedstrijden gingen verloren. Dieptepunt was een doelpuntloos gelijkspel tegen Andorra, Finland eindigde als vierde.


Ook voor de voorronde van het EK van 2008 moesten er veel wedstrijden gespeeld worden, men was ingedeeld in een groep van acht deelnemers. Finland hield zich goed staande in een groep met grootmachten als Portugal, Polen, Servië en België. De start was sterk met een uitzege op Polen, waarbij de inmiddels voor Malmö FF spelnde Jari Litmanen twee doelpunten scoorde. Slechts twee wedstrijden gingen verloren, uit tegen Azerbeidzjan en thuis tegen Servië. De meeste topwedstrijden eindigden in een gelijkspel en de ploeg eindigde op een gedeelde derde plaats met drie punten achterstand op Portugal. Meest gedenkwaardige wedstrijd was de thuiswedstrijd tegen België, de wedstrijd moest gestaakt worden, omdat een uil laagvliegend vloog en bleef zitten op de doelpalen. Finland won de wedstrijd met 2-0 dankzij doelpunten van Jonatan Johansson en Aleksej Jerjomenko.


Kwalificatie voor het WK van 2010 was de laatste kans voor Jari Litmanen om een eindronde te maken. Tegen Duitsland verspilde het twee keer vlak voor tijd een voorsprong, er werd twee maal met 3-0 verloren van Rusland en men speelde met 1-1 gelijk tegen Liechtenstein. Finland eindigde op de derde plaats met vier en acht punten achterstand op respectievelijk Rusland en Duitsland.



2010-heden – Magere jaren


Zowel de kwalificatie's voor het EK 2012 en het WK 2014 waren geen succes, het enige opvallende resultaat was een gelijkspel uit tegen wereldkampioen Spanje. Voor de kwalificatie van het EK 2016 waren er meer mogelijkheden, aangezien de eerste twee plaatsten en de nummer drie naar de play-offs werd doorverwezen. Na vier opeenvolgende nederlagen waren de kansen verkeken en werd de Zweedse coach Hans Backe ontslagen. Uiteindelijk eindigde Finland op de vierde plaats met vier punten achterstand op Hongarije. De kwalificatie voor het WK van 2018 verliep dramatisch met slechts één punt uit zes wedstrijden. In de laatste wedstrijden herstelde Finland zich met een 1-0 zege op IJsland en een 1-1 gelijkspel uit tegen Kroatië.



Deelnames aan internationale toernooien



WK-historie




















































































































Wereldkampioenschap voetbal overzicht
Jaar
Ronde

Wed.

W

G

V

DV

DT

Tegenstanders

1930–1934
Geen deelname

Vlag van Frankrijk 1938
Niet gekwalificeerd
Duitsland, Zweden, Estland

Vlag van Brazilië 1950
Niet gekwalificeerd
Zweden, Ierland

Vlag van Zwitserland 1954
Niet gekwalificeerd
België, Zweden

Vlag van Zweden 1958
Niet gekwalificeerd
Sovjet-Unie, Polen

Vlag van Chili 1962
Niet gekwalificeerd
Bulgarije, Frankrijk

Vlag van Engeland 1966
Niet gekwalificeerd
Italië, Schotland, Polen

Vlag van Mexico 1970
Niet gekwalificeerd
België, Joegoslavië, Spanje

Vlag van de Bondsrepubliek Duitsland 1974
Niet gekwalificeerd
Oost-Duitsland, Roemenië, Albanië

Vlag van Argentinië 1978
Niet gekwalificeerd
Italië, Engeland, Luxemburg

Vlag van Spanje 1982
Niet gekwalificeerd
West-Duitsland, Oostenrijk, Bulgarije, Albanië

Vlag van Mexico 1986
Niet gekwalificeerd
Engeland, Noord-Ierland, Roemenië, Turkije

Vlag van Italië 1990
Niet gekwalificeerd
Nederland, West-Duitsland, Wales

Vlag van Verenigde Staten 1994
Niet gekwalificeerd
Zweden, Bulgarije, Frankrijk, Oostenrijk, Israël

Vlag van Frankrijk 1998
Niet gekwalificeerd
Noorwegen, Hongarije, Zwitserland, Azerbeidzjan

Vlag van Zuid-KoreaVlag van Japan 2002
Niet gekwalificeerd
Engeland, Duitsland, Griekenland, Albanië

Vlag van Duitsland 2006
Niet gekwalificeerd
Nederland, Tsjechië, Roemenië, Macedonië, Armenië, Andorra

Vlag van Zuid-Afrika 2010
Niet gekwalificeerd
Duitsland, Rusland, Wales, Azerbeidzjan, Liechtenstein

Vlag van Brazilië 2014
Niet gekwalificeerd
Spanje, Frankrijk, Georgië, Wit-Rusland

Vlag van Rusland 2018
Niet gekwalificeerd
IJsland, Kroatië, Oekraïne, Turkije, Kosovo


EK-historie



























































































Wereldkampioenschap voetbal overzicht
Jaar
Ronde

Wed.

W

G

V

DV

DT

Tegenstanders

1960–1964
Geen deelname

Vlag van Italië 1968
Niet gekwalificeerd
Sovjet-Unie, Griekenland, Oostenrijk

Vlag van België 1972
Niet gekwalificeerd
Roemenië, Tsjecho-Slowakije, Wales

Vlag van Joegoslavië 1976
Niet gekwalificeerd
Nederland, Polen, Italië

Vlag van Italië 1980
Niet gekwalificeerd
Griekenland, Hongarije, Sovjet-Unie

Vlag van Frankrijk 1984
Niet gekwalificeerd
Portugal, Sovjet-Unie, Polen

Vlag van de Bondsrepubliek Duitsland 1988
Niet gekwalificeerd
Denemarken, Tsjecho-Slowakije, Wales

Vlag van Zweden 1992
Niet gekwalificeerd
Nederland, Portugal, Griekenland, Malta

Vlag van Engeland 1996
Niet gekwalificeerd
Rusland, Schotland, Griekenland, Faeröer, San Marino

Vlag van BelgiëVlag van Nederland 2000
Niet gekwalificeerd
Duitsland, Turkije, Noord-Ierland, Moldavië

Vlag van Portugal 2004
Niet gekwalificeerd
Italië, Wales, Servië en Montenegro, Azerbeidzjan

Vlag van OostenrijkVlag van Zwitserland 2008
Niet gekwalificeerd
Polen, Portugal, Servië, België, Kazachstan, Armenië, Azerbeidzjan

Vlag van OekraïneVlag van Polen 2012
Niet gekwalificeerd
Nederland, Zweden, Hongarije, Moldavië, San Marino

Vlag van Frankrijk 2016
Niet gekwalificeerd
Noord-Ierland, Roemenië, Hongarije, Faeröer, Griekenland

Vlag van Europa 2020
Kwalificatie mrt–nov 2019


UEFA Nations League






























UEFA Nations League overzicht
Jaar

Div.

Gr.

Wed.

W

G

V

DV

DT

Res.
2018–19 C 2 6 4 0 2 5 3 28e
Gestegen B


Interlands



1rightarrow blue.svgZie Interlands Fins voetbalelftal 2010-2019 voor de meest actuele gespeelde en komende interlands Finland.


FIFA-wereldranglijst[2]

























































1993
1994
1995
1996
1997
1998
1999
2000
2001
2002
2003
2004
2005
2006
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017

Straight Line Steady.svg 45

Green Arrow Up.svg 38

Red Arrow Down.svg 61

Red Arrow Down.svg 79

Green Arrow Up.svg 60

Green Arrow Up.svg 55

Red Arrow Down.svg 56

Red Arrow Down.svg 59

Green Arrow Up.svg 46

Green Arrow Up.svg 43

Green Arrow Up.svg 40

Red Arrow Down.svg 43

Red Arrow Down.svg 46

Red Arrow Down.svg 52

Green Arrow Up.svg 36

Red Arrow Down.svg 55

Straight Line Steady.svg 55

Red Arrow Down.svg 83

Red Arrow Down.svg 86

Green Arrow Up.svg 83

Green Arrow Up.svg 64

Red Arrow Down.svg 70

Green Arrow Up.svg 43

Red Arrow Down.svg 94

Green Arrow Up.svg 66


Spelersrecords



Meeste interlands



1rightarrow blue.svgZie Lijst van spelers van het Finse voetbalelftal voor het hoofdartikel over dit onderwerp.




Jari Litmanen speelde de meeste interlands en maakte de meeste doelpunten















































































Naam
Carrière
Interlands
Doelpunten
1

Jari Litmanen
1989–2010
137
32
2

Sami Hyypiä
1992–2010
105
5

Jonatan Johansson
1996–2010
105
22
4

Ari Hjelm
1983–1996
100
20
5

Joonas Kolkka
1994–2010
98
11
6

Mikael Forssell
1999–2014
87
29
7

Erkka Petäjä
1983–1994
84
0
8

Arto Tolsa
1964–1981
77
10
9

Hannu Tihinen
1997–2010
76
5

Petri Pasanen
2000–2013
76
1

 Nog actief



Meeste doelpunten









































































































Naam
Carrière
Doelpunten
Interlands
Doelpunt/interland
1

Jari Litmanen
1989–2010
32
137
0,23
2

Mikael Forssell
1999–
29
87
0,34
3

Jonatan Johansson
1996–2010
22
105
0,21
4

Ari Hjelm
1983–1996
20
100
0,20
5

Mika-Matti Paatelainen
1986–2000
18
70
0,26
6

Verner Eklöf
1919–1927
17
32
0,53
7

Aulis Koponen
1924–1935
16
39
0,41

Gunnar Åström
1923–1936
16
44
0,36
9

Aleksej Jerjomenko
2003–2013
14
57
0,25
10

Jorma Vaihela
1947–1954
13
33
0,39

William Kanerva
1922–1938
13
51
0,25

Kai Pahlman
1954–1968
13
56
0,23

 Nog actief



Huidige selectie


De volgende spelers werden opgeroepen voor de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Vlag van Roemenië Roemenië en Vlag van Noord-Ierland Noord-Ierland op 8 en 11 oktober 2015.


Interlands en doelpunten bijgewerkt tot en met de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Vlag van Noord-Ierland Noord-Ierland op 11 oktober 2015.









































































































































































Naam

Wed.

Dlpnt.

Club

Doel


Niki Mäenpää
25
0

Vlag van Engeland Brighton & Hove Albion


Lukáš Hrádecký
26
0

Vlag van Duitsland Eintracht Frankfurt


Jesse Joronen
1
0

Vlag van Engeland Stevenage FC

Verdediging


Niklas Moisander Aanvoerder
51
2

Vlag van Italië UC Sampdoria


Kari Arkivuo
41
1

Vlag van Zweden BK Häcken


Joona Toivio
34
2

Vlag van Noorwegen Molde FK


Jukka Raitala
26
0

Vlag van Denemarken Aalborg BK


Jere Uronen
16
0

Vlag van België KRC Genk


Paulus Arajuuri
11
0

Vlag van Polen Lech Poznań


Ville Jalasto
6
0

Vlag van Noorwegen Stabæk


Thomas Lam
2
0

Vlag van Nederland PEC Zwolle

Middenveld


Roman Jerjomenko
68
5

Vlag van Rusland CSKA Moskou


Tim Sparv
50
1

Vlag van Denemarken FC Midtjylland


Kasper Hämäläinen
49
7

Vlag van Polen Legia Warschau


Përparim Hetemaj
39
4

Vlag van Italië Chievo Verona


Alexander Ring
34
1

Vlag van Duitsland Kaiserslautern


Riku Riski
26
4

Vlag van Zweden IFK Göteborg


Markus Halsti
26
0

Vlag van Verenigde Staten D.C. United


Rasmus Schüller
13
0

Vlag van Finland HJK Helsinki


Sakari Mattila
9
0

Vlag van Engeland Fulham FC

Aanval


Teemu Pukki
44
8

Vlag van Denemarken Brøndby IF


Joel Pohjanpalo
18
4

Vlag van Duitsland Fortuna Düsseldorf


Recent opgeroepen


De volgende spelers zijn het afgelopen jaar opgeroepen voor het elftal en zijn nog beschikbaar, maar zaten niet bij de laatste selectie of zijn afgevallen nadat ze geselecteerd zijn.


































































































Naam

Wed.

Dlpnt.
Huidige club
Laatste oproep

Doel

Henrik Moisander
1
0

Vlag van Finland FC Lahti

Vlag van Hongarije Hongarije, 13 juni 2015

Saku-Pekka Sahlgren
0
0

Vlag van Finland HJK Helsinki

Vlag van Jemen Jemen, 22 januari 2015

Verdediging

Juhani Ojala
14
0

Vlag van Finland HJK Helsinki

Vlag van Slowakije Slowakije, 18 november 2014

Tapio Heikkilä
1
0

Vlag van Finland HJK Helsinki

Vlag van Jemen Jemen, 22 januari 2015

Veli Lampi
33
0

Vlag van Finland HJK Helsinki

Vlag van Jemen Jemen, 22 januari 2015

Hannu Patronen
4
0

Vlag van Noorwegen Sogndal

Vlag van Jemen Jemen, 22 januari 2015

Tero Mäntylä
2
0

Vlag van Noorwegen Aalesunds FK

Vlag van Jemen Jemen, 22 januari 2015

Sebastian Sorsa
6
0

Vlag van Finland HJK Helsinki

Vlag van Hongarije Hongarije, 13 juni 2015

Valtteri Moren
3
1

Vlag van België Waasland-Beveren

Vlag van Faeröer Faeröer, 7 september 2015

Middenveld

Toni Kolehmainen
10
3

Vlag van Finland HJK Helsinki

Vlag van Jemen Jemen, 22 januari 2015

Robin Lod
3
0

Vlag van Griekenland Panathinaikos

Vlag van Hongarije Hongarije, 13 juni 2015

Aanval

Berat Sadik
10
1

Vlag van Rusland Krylja Sovetov

Vlag van Faeröer Faeröer, 7 september 2015


Bekende spelers



1rightarrow blue.svgZie Lijst van spelers van het Finse voetbalelftal voor een overzicht van spelers met minimaal dertig interlands



  • Peter Enckelman

  • Mikael Forssell

  • Markus Heikkinen

  • Juha Hakola

  • Sami Hyypiä

  • Jussi Jääskeläinen





  • Jonatan Johansson

  • Joonas Kolkka

  • Shefki Kuqi

  • Pekka Lagerblom

  • Mika Lipponen

  • Tim Sparv





  • Jari Litmanen

  • Antti Niemi

  • Petri Pasanen

  • Aki Riihilahti

  • Paulus Roiha





  • Janne Saarinen

  • Daniel Sjölund

  • Antti Sumiala

  • Hannu Tihinen

  • Mika Väyrynen





Bondscoaches


  • Bijgewerkt tot en met het oefenduel tegen Vlag van Estland Estland (3–0) op 9 november 2017.

























































































































































































































































































Naam
Van
Tot
Interlands
W
G
V

Geen bondscoach
1911 1921

17
6
2
9

Vlag van FinlandÖhman, Jarl Jarl Öhman
1922

4
1
0
3

Geen bondscoach
1923 1935

77
22
12
43

Vlag van nazi-DuitslandFabra, Ferdinand Ferdinand Fabra
1936 1937

8
1
1
6

Geen bondscoach
1937 1938

9
3
0
6

Vlag van Hongarije (1920-1946)Obitz, Gábor Gábor Obitz
1939

6
1
0
5

Geen bondscoach
1939 1943

7
0
1
6

Vlag van ZwedenMårtensson, Axel Axel Mårtensson
1945

2
0
0
2

Vlag van FinlandTammisalo, Niilo Niilo Tammisalo
1946

3
0
0
3

Vlag van FinlandLehtonen, Aatos Aatos Lehtonen
1947 1955

51
7
9
35

Vlag van DuitslandWeinreich, Kurt Kurt Weinreich
1955 1958

23
3
1
19

Vlag van FinlandLehtonen, Aatos Aatos Lehtonen
1959 1961

19
3
0
16

Vlag van FinlandLaaksonen, Olavi Olavi Laaksonen
1962 1974

91
16
21
54

Vlag van FinlandKosma, Martti Martti Kosma
1975

2
0
1
1

Vlag van FinlandRytkönen, Aulis Aulis Rytkönen
1975 1978

30
8
4
18

Vlag van FinlandMalm, Esko Esko Malm
1979 1981

27
4
6
17

Vlag van FinlandKuusela, Martti Martti Kuusela
1982 1987

53
9
11
33

Vlag van FinlandVakkila, Jukka Jukka Vakkila
1988 1992

48
7
21
20

Vlag van FinlandLindholm, Tommy Tommy Lindholm
1992 1994

25
5
7
13

Vlag van FinlandIkäläinen, Jukka Jukka Ikäläinen
1994 1996

21
7
4
10

Vlag van DenemarkenMøller Nielsen, Richard Richard Møller Nielsen
1996 1999

34
9
12
13

Vlag van FinlandMuurinen, Antti Antti Muurinen
2000 2005

72
34
12
26

Vlag van FinlandHeliskoski, Jyrki Jyrki Heliskoski
2005

6
2
2
2

Vlag van EngelandHodgson, Roy Roy Hodgson
2006 2007

22
6
11
5

Vlag van SchotlandBaxter, Stuart Stuart Baxter
2008 2010

31
8
6
17

Vlag van FinlandHuttunen, Olli Olli Huttunen
2010

1
1
0
0

Vlag van FinlandKanerva, Markku Markku Kanerva
2011

2
0
1
1

Vlag van FinlandPaatelainen, Mixu Mixu Paatelainen
2011 2015

45
16
11
18

Vlag van FinlandKanerva, Markku Markku Kanerva
2015

4
2
2
0

Vlag van ZwedenBacke, Hans Hans Backe
2015 2016

11
0
2
9

Vlag van FinlandKanerva, Markku Markku Kanerva
2016

11
4
4
3


Statistieken


  • Bijgewerkt tot en met het oefenduel tegen Vlag van Estland Estland (3–0) op 9 november 2017.


Van jaar tot jaar































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































Jaar
Wedstrijden
Doelpunten

Punten
Duels
Winst
Gelijk
Verlies

Goal Voor

Goal Tegen
Saldo
1911 1 0 0 1 2 5 −3 0.000
1912 5 2 0 3 6 23 −17 0.800
1914 1 0 0 1 3 4 −1 0.000
1919 2 0 1 1 3 4 −1 0.500
1920 3 2 0 1 7 4 +3 1.333
1921 5 2 1 2 13 9 +4 1.000
1922 4 1 0 3 13 14 −1 0.500
1923 7 2 0 5 14 19 −5 0.571
1924 6 3 0 3 15 12 +3 1.000
1925 8 1 2 5 12 20 −8 0.500
1926 6 2 1 3 13 19 −6 0.833
1927 4 1 0 3 7 12 −5 0.500
1928 4 0 1 3 5 13 −8 0.250
1929 7 2 1 4 7 22 −15 0.714
1930 5 0 1 4 7 23 −16 0.200
1931 5 3 1 1 16 15 +1 1.400
1932 6 2 0 4 11 18 −7 0.667
1933 5 2 0 3 12 12 0 0.800
1934 7 3 2 2 15 15 0 1.143
1935 6 1 2 3 10 21 −11 0.667
1936 5 1 1 3 9 15 −6 0.600
1937 6 0 0 6 1 19 −18 0.000
1938 6 3 0 3 10 18 −8 1.000
1939 7 1 0 6 9 28 −17 0.286
1940 3 0 0 3 2 21 −19 0.000
1941 1 0 0 1 0 6 −6 0.000
1943 2 0 1 1 1 4 −3 0.500

1945 2 0 0 2 3 13 −10 0.000
1946 3 0 0 3 2 24 −22 0.000
1947 5 0 1 4 6 20 −14 0.200
1948 5 0 1 4 2 10 −8 0.200
1949 7 1 2 4 6 21 −15 0.571
1950 5 2 0 3 9 10 −1 0.800
1951 7 0 2 5 9 23 −14 0.286
1952 8 4 0 4 18 28 −10 1.000
1953 6 0 2 4 9 23 −14 0.333
1954 5 0 1 4 5 23 −18 0.200
1955 6 0 0 6 4 28 −24 0.000
1956 6 1 1 4 5 19 −14 0.500
1957 10 2 0 8 10 39 −29 0.400
1958 4 0 0 4 4 16 −14 0.000
1959 7 1 0 6 10 24 −14 0.286
1960 6 1 0 5 9 20 −11 0.333
1961 6 1 0 5 7 24 −17 0.333
1962 3 0 0 3 2 11 −9 0.000
1963 5 1 2 2 3 12 −9 0.800
1964 7 3 0 4 8 16 −8 0.857
1965 8 2 1 5 12 22 −10 0.625
1966 7 2 2 3 5 10 −5 0.857
1967 11 1 3 7 7 21 −14 0.455
1968 6 0 0 6 5 27 −22 0.000
1969 9 3 1 5 13 26 −13 0.778
1970 7 0 3 4 4 12 −8 0.429
1971 7 0 2 5 2 17 −15 0.286
1972 8 2 3 3 6 13 −7 0.875
1973 7 1 1 5 4 21 −17 0.429
1974 6 1 2 3 7 12 −5 0.667
1975 7 0 3 4 6 14 −8 0.429
1976 9 4 0 5 13 22 −9 0.889
1977 8 2 1 5 6 16 −10 0.625
1978 8 2 1 5 10 24 −14 0.625
1979 16 3 7 6 14 17 −3 0.813
1980 12 1 3 8 7 28 −21 0.417
1981 9 3 0 6 10 26 −16 0.667
1982 9 2 2 5 13 20 −7 0.667
1983 13 0 3 10 7 30 −23 0.231
1984 12 2 2 8 9 23 −14 0.500
1985 10 1 2 7 8 18 −10 0.400
1986 14 4 4 6 11 17 −6 0.857
1987 10 2 0 8 8 22 −14 0.400
1988 13 3 5 5 12 15 −3 0.846
1989 13 2 4 7 8 21 −13 0.615
1990 9 2 5 2 8 13 −5 1.000
1991 7 1 3 3 5 8 −3 0.714
1992 9 0 4 5 6 14 −8 0.444
1993 15 4 4 7 16 19 −3 0.800
1994 14 4 3 7 21 17 +4 0.786
1995 10 3 2 5 12 18 −6 0.800
1996 11 1 4 6 9 17 −8 0.545
1997 10 4 3 3 13 13 0 1.100
1998 10 3 4 3 10 9 +1 1.000
1999 10 2 3 5 15 18 −3 0.700
2000 14 6 3 5 15 17 −2 1.071
2001 13 7 4 2 24 12 −12 1.385
2002 11 5 1 5 15 13 +2 1.000
2003 14 7 3 4 19 15 +4 1.214
2004 13 5 1 7 17 17 0 0.846
2005 13 6 2 5 22 19 +3 1.077
2006 12 3 6 3 11 10 +1 1.000
2007 10 3 5 2 6 5 +1 1.100
2008 9 2 2 5 9 14 −5 0.667
2009 11 4 2 5 13 18 −5 0.909
2010 9 3 1 5 13 11 +2 0.778
2011 10 3 2 5 10 15 −5 0.800
2012 10 5 3 2 18 14 +4 1.300
2013 12 5 3 4 14 14 0 1.083
2014 10 3 3 4 11 11 0 0.900
2015 9 3 3 3 6 7 −1 1.000
2016 11 0 2 9 4 22 −18 0.182
2017 11 4 4 3 12 11 +1 1.091


Fins voetbalelftal



Finse voetbalbond · A-internationals · Bondscoaches · Statistieken · Fins vrouwenelftal · Olympisch elftal · Finland U21 · Finland U20 · Finland U19 · Finland U18 · Finland U17


Interlands

1910 – 1919 ·
1920 – 1929 ·
1930 – 1939 ·
1940 – 1949 ·
1950 – 1959 ·
1960 – 1969 ·
1970 – 1979 ·
1980 – 1989 ·
1990 – 1999 ·
2000 – 2009 ·
2010 – 2019


Internationale toernooien

OS 1912 ·
OS 1936 ·
OS 1952 ·
OS 1980


Van jaar tot jaar

1911 ·
1912 ·
1913 ·
1914 ·
1915 · 1916 · 1917 · 1918 ·
1919 ·
1920 ·
1921 ·
1922 ·
1923 ·
1924 ·
1925 ·
1926 ·
1927 ·
1928 ·
1929 ·
1930 ·
1931 ·
1932 ·
1933 ·
1934 ·
1935 ·
1936 ·
1937 ·
1938 ·
1939 ·
1940 ·
1941 ·
1942 ·
1943 ·
1944 ·
1945 ·
1946 ·
1947 ·
1948 ·
1949 ·
1950 ·
1952 ·
1952 ·
1953 ·
1954 ·
1955 ·
1956 ·
1957 ·
1958 ·
1959 ·
1960 ·
1961 ·
1962 ·
1963 ·
1964 ·
1965 ·
1966 ·
1967 ·
1968 ·
1969 ·
1970 ·
1971 ·
1972 ·
1973 ·
1974 ·
1975 ·
1976 ·
1977 ·
1978 ·
1979 ·
1980 ·
1981 ·
1982 ·
1983 ·
1984 ·
1985 ·
1986 ·
1987 ·
1988 ·
1989 ·
1990 ·
1991 ·
1992 ·
1993 ·
1994 ·
1995 ·
1996 ·
1997 ·
1998 ·
1999 ·
2000 ·
2001 ·
2002 ·
2003 ·
2004 ·
2005 ·
2006 ·
2007 ·
2008 ·
2009 ·
2010 ·
2011 ·
2012 ·
2013 ·
2014 ·
2015 ·
2016 ·
2017 ·
2018


Tegenstanders

Albanië ·
Algerije ·
Andorra ·
Armenië ·
Azerbeidzjan ·
Bahrein ·
Barbados ·
België ·
Bermuda ·
Bolivia ·
Bosnië en Herzegovina ·
Brazilië ·
Bulgarije ·
Canada ·
Chili ·
China ·
Colombia ·
Costa Rica ·
Cyprus ·
Denemarken ·
DDR ·
(West-)Duitsland ·
Ecuador ·
Egypte ·
Engeland ·
Estland ·
Faeröer ·
Frankrijk ·
Georgië ·
Griekenland ·
Honduras ·
Hongarije ·
Ierland ·
IJsland ·
India ·
Irak ·
Israël ·
Italië ·
Japan ·
Jemen ·
Joegoslavië ·
Jordanië ·
Kameroen ·
Kazachstan ·
Koeweit ·
Kosovo ·
Kroatië ·
Letland ·
Liechtenstein ·
Litouwen ·
Luxemburg ·
Macedonië ·
Maleisië ·
Malta ·
Marokko ·
Mexico ·
Moldavië ·
Nederland ·
Noord-Ierland ·
Noord-Korea ·
Noorwegen ·
Oekraïne ·
Oman ·
Oostenrijk ·
Peru ·
Polen ·
Portugal ·
Qatar ·
Roemenië ·
Rusland ·
San Marino ·
Saoedi-Arabië ·
Schotland ·
Servië ·
Servië en Montenegro ·
Singapore ·
Slovenië ·
Slowakije ·
Sovjet-Unie ·
Spanje ·
Thailand ·
Trinidad en Tobago ·
Tsjechië ·
Tsjecho-Slowakije ·
Tunesië ·
Turkije ·
Uruguay ·
Verenigde Arabische Emiraten ·
Verenigde Staten ·
Wales ·
Wit-Rusland ·
Zuid-Korea ·
Zweden ·
Zwitserland















Popular posts from this blog

Knooppunt Holsloot

Altaar (religie)

Gregoriusmis