Provinciale weg 472


























N472

Provinciale weg 472


Provinciale weg 472


Land
Nederland
Provincie
Zuid-Holland
Lengte 6,8 km

N472 op autosnelwegen.net





Portaal  Portaalicoon  

Verkeer & Vervoer



Traject



























Kruising

Pijnacker N473

Rotonde

Pijnacker N470

Kruising

Berkel en Rodenrijs N471

Viaduct

viaduct over de HSL-Zuid

Begin stad

Bergschenhoek

Toerit naar snelweg

Rotterdam Airport, Bleiswijk N209


De provinciale weg 472 (N472) is een provinciale weg in de provincie Zuid-Holland. De weg vormt een verbinding tussen de N473 in het centrum van Pijnacker en de N209 ten zuiden van Bergschenhoek. De weg verloopt tussen Pijnacker en Berkel en Rodenrijs parallel aan lijn E van RandstadRail en ter hoogte van Berkel en Rodenrijs aan de Klapwijkse Vaart. Tussen Berkel en Rodenrijs en Bergschenhoek wordt de HSL-Zuid overbrugd.


De weg is uitgevoerd als tweestrooks-gebiedsontsluitingsweg met buiten de bebouwde kom een maximumsnelheid van 80 km/h. In de gemeente Pijnacker-Nootdorp draagt de weg de straatnaam Klapwijkseweg. In de gemeente Lansingerland heet de weg Klapwijkseweg en Boterdorpseweg.


Tussen Pijnacker en Berkel is het tracé van de N472 tegenwoordig lichtelijk aangepast ten opzichte van het oorspronkelijke verloop. Verliep de weg voorheen vrijwel naast de Hofpleinlijn. Na de opening van de N470 tussen Delft en Zoetermeer verloopt de weg over een korte afstand tezamen met deze weg, en is het oude tracé gebruikt voor woningbouw.


Tegenwoordig is de doorgaande functie van de weg door de opening van de N470 tussen Delft en Zoetermeer en de N471 tussen Rotterdam en Pijnacker komen te vervallen.



Wegbeheer


De provincie Zuid-Holland is verantwoordelijk voor het beheer van het weggedeelte tussen de kruising met de N470 ter hoogte van Berkel en Rodenrijs en de N209 bij Bergschenhoek. Het gedeelte tussen de N473 en de N470 ten zuiden van Pijnacker wordt beheerd door de gemeente Pijnacker-Nootdorp.




Detailkaart traject














Popular posts from this blog

Knooppunt Holsloot

Altaar (religie)

Gregoriusmis