Nizjnieje Sergi (Russisch: Нижние Серги) is een Russische stad ten westen van de Oeral in de Cis-Oeral aan de rivier de Serga (zijrivier van de Oefa; stroomgebied van Kama) op 120 kilometer ten zuidwesten van Jekaterinenburg. Het is een van de oudste balneologische kuuroorden van het Oeralgebied.
Inhoud
1Geschiedenis
2Economie
3Geografie
4Architectuur en cultuur
5Demografie
6Externe links
Geschiedenis
De plaats werd gesticht in 1743 bij de bouw van de Nizjneserginskoje-fabriek voor de verwerking van ijzererts en gietijzer aan de Sergarivier. Vanaf de 19e eeuw bevond zich hier het bestuur van de vriendschapsorganisatie (investeringsfonds) van de Serginsk-Oefalej bergfabrieken. In 1943 kreeg Nizjnieje Sergi de status van stad. De naam van de stad stamt af van de Sergarivier (Nizjnieje = beneden de; "liggend aan de benedenloop van de Serga": staat tegenover Verchnieje Sergi). De hydroniem "Serga" komt uit het Zurjeens; "Ser" staat voor marter en "ga" voor rivier.
Economie
De economie van de stad bestaat uit ferro-metaalindustrie (vooral voor GOS-landen) en houtkapbedrijven. Hiernaast zijn er in de regio rond de stad mineraalwaterbaden, een kuuroord aan het Montajevomeer en kunnen er wintersporten worden bedreven in het nabijgelegen skigebied.
Geografie
De stad ligt op een licht heuvelachtige vlakte omringd door heuvels tot 350 meter. Het omvat een zeer groot gebied van 50 kilometer van zuid naar noord en 36 kilometer van oost naar west met een oppervlakte van 1900 km².
Architectuur en cultuur
Nizjnieje Sergi is een klein provinciestadje met vrij smalle straten, parkjes en gebouwen uit de 19e eeuw. In de buurt bevinden zich een aantal natuurmonumenten als de bergen Orlov en Sjoenoet, een grot en een eikenbos.
Knooppunt Holsloot Kenmerken Wegen A37 × N34 Type knooppunt klaverblad Portaal Verkeer & Vervoer Knooppunt Holsloot is een verkeersknooppunt op de kruising van de autosnelweg A37 en de N34 in Drenthe, tussen Emmen en Coevorden. Oorspronkelijk was deze aansluiting een afritconstructie van het type Haarlemmermeeraansluiting, zoals bij Knooppunt Hooipolder. Sinds 2002 is het knooppunt omgebouwd tot een volledig klaverblad. Als noviteit werd hier voor het eerst gebruikgemaakt van dimbare verlichting in plaats van de normale vaste tijden waarop de verlichting aan en uit gaat, wat een grote kostenbesparing opleverde. [1] Dat Holsloot als volwaardig knooppunt is uitgevoerd, waarbij alle verkeersstromen en afbuigingen ononderbroken kunnen doorgaan, is uitzonderlijk. Het betreft hier namelijk een aansluiting tussen een autosnelweg en niet-snelweg. Een vergelijkbare situatie treft men nabij Hoensbroek bij het knooppunt Ten Esschen. Aa...
Laan van Meerdervoort De Laan van Meerdervoort bij de kruising met de Zoutmanstraat, gezien vanuit de toren van het Haganum Geografische informatie Locatie Den Haag, Nederland Lengte 6 km Algemene informatie Aangelegd in 1875-1960 Bebouwing woningen Opvallende gebouwen 20 rijksmonumenten Openbaar vervoer tram Portaal: Nederland De Chinese Muur en het einde van de Laan van Meerdervoort De Laan van Meerdervoort in Den Haag is met een lengte van 5800 meter [1] de langste laan (maar niet de langste straat of weg) van Nederland. Aan de kant van de lage huisnummers zet de Laan van Meerdervoort zich voort in de Javastraat en vervolgens de Wassenaarseweg, wat de totale lengte op 8,5 km brengt. De Laan van Meerdervoort, voorheen 'Dekkerslaantje', is naar een oude boerderij buiten de Haagse grachtengordel genoemd. Daar bevindt zich thans de buurt Willemspark. De boerderij lag ongeveer ter hoogte van het huidig...