GaultMillau




GaultMillau is een Frans bedrijf dat in diverse landen gastronomiegidsen uitbrengt.




Inhoud






  • 1 Beoordelingen en toekenningen


  • 2 Benelux-gids


  • 3 Belux-gids


  • 4 Nederland-gids


  • 5 Externe link





Beoordelingen en toekenningen


De gids bevat beoordelingen van restaurants (door middel van symbolische koksmutsen) en hotels en kent een beoordeling toe van punten op een schaal van 20. De gids geldt als een concurrent van de Michelingids.


Ook reikt GaultMillau jaarlijks verschillende prijzen uit, zoals de 'Chef van het Jaar', 'Sommelier van het Jaar', 'Restaurant van het Jaar' en 'Hotel van het Jaar'.



Benelux-gids


In de jaren 2004 tot en met 2007 verscheen een gecombineerde gids met beoordelingen voor België, Nederland en Luxemburg. België had daarvoor noteringen in een gids die dat land combineerde met Luxemburg en Frankrijk.



Belux-gids


Sinds 2008 verschijnt een gecombineerde gids met beoordelingen voor België en Luxemburg.


Jaarlijks wordt ter gelegenheid van Horeca Expo in Gent de GaultMillau Belux-gids voorgesteld aan de culinaire wereld en aan de gespecialiseerde pers.



Nederland-gids


In Nederland wordt de GaultMillau sinds 2008 uitgegeven.



Externe link



  • Website van Gault Millau België/Luxemburg

  • Nederlandse website van Gault Millau




Popular posts from this blog

Knooppunt Holsloot

Altaar (religie)

Gregoriusmis