Blik vanuit het zuiden op het park. Rechts Pico do Calçado.
Nationaal park Caparaó is een nationaal park op de grens van de staten Minas Gerais en Espírito Santo in Brazilië, opgericht in mei 1961. Het park wordt beheerd door het Chico Mendes Instituut voor Biodiversiteit Conservation (ICMBio). Het park is 26.000 hectare groot. Een van de doelen van het park is een bijdrage leveren aan de bescherming van Mata Atlântica, het Atlantische regenwoud. "Caparaó" is een verwijzing naar Rio Caparaó en Sierra Caparaó.
Inhoud
1Geografie en klimaat
2Fauna
3Toerisme
4Externe links
Geografie en klimaat
In het park heersen milde temperaturen, met jaargemiddelden tussen de 19° C en 22° C, maar in de hogere delen zijn de jaargemiddelde temperaturen lager. Op de toppen van de pieken worden de laagste temperaturen gemeten van Brazilië, tot ongeveer -10 °C. Sneeuwen doet het echter zelden.
In het park ligt Pico da Bandeira, een van de hoogste bergen van het land (2892 meter), en als een na hoogste berg van het park de Pico do Calçado met 2849 meter.
Fauna
Het park is belangrijk voor onder meer de volgende bedreigde diersoorten: wijnborstamazone Amazona vinacea, Leucopternis lacernulatus, noordelijke spinaap Brachyteles hypoxanthus, geelkoppenseelaapje Callithrix flaviceps, tijgerkat Leopardus tigrinus, Leopardus pardalis mitis, reuzenmiereneter Myrmecophaga tridactyla, Puma concolor capricornensis en Thoropa lutzi.
Toerisme
Het park trekt veel toeristen, vooral tijdens de wintervakantie. Er zijn verschillende overnachtingsaccommodaties en bezoekerscentra.
"Face de Cristo" gezien vanaf de mijnbouwkant van de berg
Pico da Bandeira, de hoofdattractie van het park
Camping Tronqueira
Entree park Minas Gerais
Amazona vinacea
Myrmecophaga tridactyla
Brachyteles hypoxanthus
Externe links
Informatie over het park
Nationaal park Caparaó op de site van ICMBio
Zie de categorie Caparaó National Park van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.
Nationale Parken van Brazilië
Abrolhos ·
Amazônia ·
Aparados da Serra ·
Araguaia ·
Araucárias ·
Boa Nova ·
Brasília ·
Cabo Orange ·
Campos Amazônicos ·
Campos Gerais ·
Caparaó ·
Catimbau ·
Cavernas do Peruaçu ·
Chapada das Mesas ·
Chapada Diamantina ·
Chapada dos Guimarães ·
Chapada dos Veadeiros ·
Descobrimento ·
Emas ·
Fernando de Noronha ·
Grande Sertão Veredas ·
Iguaçu ·
Ilha Grande ·
Itatiaia ·
Jamanxim ·
Jaú ·
Jericoacoara ·
Juruena ·
Lagoa do Peixe ·
Lençóis Maranhenses ·
Montanhas do Tumucumaque ·
Monte Pascoal ·
Monte Roraima ·
Nascentes do Rio Parnaíba ·
Pacaás Novos ·
Pantanal Matogrossense ·
Pau Brasil ·
Pico da Neblina ·
Pontões Capixabas ·
Restinga de Jurubatiba ·
Rio Novo ·
Saint-Hilaire/Lange ·
São Joaquim ·
Sempre Vivas ·
Serra da Bocaina ·
Serra da Bodoquena ·
Serra da Canastra ·
Serra da Capivara ·
Serra da Cutia ·
Serra da Mocidade ·
Serra das Confusões ·
Serra de Itabaiana ·
Serra do Cipó ·
Serra do Divisor ·
Serra do Itajaí ·
Serra do Pardo ·
Serra dos Órgãos ·
Serra Geral ·
Sete Cidades ·
Superagüi ·
Tijuca ·
Ubajara ·
Viruá
Knooppunt Holsloot Kenmerken Wegen A37 × N34 Type knooppunt klaverblad Portaal Verkeer & Vervoer Knooppunt Holsloot is een verkeersknooppunt op de kruising van de autosnelweg A37 en de N34 in Drenthe, tussen Emmen en Coevorden. Oorspronkelijk was deze aansluiting een afritconstructie van het type Haarlemmermeeraansluiting, zoals bij Knooppunt Hooipolder. Sinds 2002 is het knooppunt omgebouwd tot een volledig klaverblad. Als noviteit werd hier voor het eerst gebruikgemaakt van dimbare verlichting in plaats van de normale vaste tijden waarop de verlichting aan en uit gaat, wat een grote kostenbesparing opleverde. [1] Dat Holsloot als volwaardig knooppunt is uitgevoerd, waarbij alle verkeersstromen en afbuigingen ononderbroken kunnen doorgaan, is uitzonderlijk. Het betreft hier namelijk een aansluiting tussen een autosnelweg en niet-snelweg. Een vergelijkbare situatie treft men nabij Hoensbroek bij het knooppunt Ten Esschen. Aa...
Laan van Meerdervoort De Laan van Meerdervoort bij de kruising met de Zoutmanstraat, gezien vanuit de toren van het Haganum Geografische informatie Locatie Den Haag, Nederland Lengte 6 km Algemene informatie Aangelegd in 1875-1960 Bebouwing woningen Opvallende gebouwen 20 rijksmonumenten Openbaar vervoer tram Portaal: Nederland De Chinese Muur en het einde van de Laan van Meerdervoort De Laan van Meerdervoort in Den Haag is met een lengte van 5800 meter [1] de langste laan (maar niet de langste straat of weg) van Nederland. Aan de kant van de lage huisnummers zet de Laan van Meerdervoort zich voort in de Javastraat en vervolgens de Wassenaarseweg, wat de totale lengte op 8,5 km brengt. De Laan van Meerdervoort, voorheen 'Dekkerslaantje', is naar een oude boerderij buiten de Haagse grachtengordel genoemd. Daar bevindt zich thans de buurt Willemspark. De boerderij lag ongeveer ter hoogte van het huidig...