De Drost, Hooft, Pampus Vuurtoreneiland en Warenar
Foto's
zicht op Pampus
Portaal
Geografie
Het IJmeer is een randmeer in Nederland. Het ligt tussen de polder De Nes (gemeente Waterland), Pampushaven, de Hollandse Brug en de monding van het IJ bij IJburg, verdeeld over de provincies Noord-Holland en Flevoland. Het is een belangrijk rustgebied voor vogels. In noordoostelijke richting gaat het over in het Markermeer, in zuidoostelijke richting in het Gooimeer.
Inhoud
1Woningbouw in het IJmeer
2Verdere plannen met het IJmeer
3Eilanden
4Externe links
Woningbouw in het IJmeer
Sinds 1998 werden eilanden opgespoten voor de Amsterdamse nieuwbouwwijk IJburg. De eerste woningen kwamen gereed in 2003. Op 24 november 2004 oordeelde de Raad van State dat de aanleg van nog meer nieuwe eilanden voorlopig verboden wordt, omdat de gevolgen voor het milieu onvoldoende onderzocht zijn.
Verdere plannen met het IJmeer
In 2006 hebben de Raad voor Verkeer en Waterstaat en de VROM-raad een gezamenlijk advies uitgebracht, waarin staat dat Amsterdam en Almere moeten uitgroeien tot een dubbelstad met het IJmeer als centraal park. Mede in het kader hiervan heeft Almere plannen bekendgemaakt om woonwijken in het IJmeer te bouwen, waardoor Amsterdam en Almere 'naar elkaar toe' zouden groeien [1]. De Europese commissie heeft positief gereageerd op de plannen om buitendijks bouwen te combineren met verbetering van de ecologische verbetering van het Markermeer-IJmeer.[2]. Er worden plannen uitgewerkt voor een IJmeerverbinding tussen Amsterdam en Almere, dwars door het IJmeer via IJburg en het geplande Almere Pampus. Bij de meeste varianten wordt hierbij uitgaan van een brug met een gecombineerde openbaar vervoerverbinding (metro of RER-achtig) en wegverbinding[3].
Eilanden
In het IJmeer ligt een aantal eilanden:
De Drost
Hooft
Pampus
Vuurtoreneiland
Warenar
Externe links
Actuele informatie - Rijkswaterstaat
Zie de categorie IJmeer van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.
2
chapter I of Hata Yoga Pradipika lists out the following 15 different types of asanas along with details Swastika-âsana, Gomukha-âsana, Vîrâsana, Kurmâsana, Kukkuṭa âsana, Uttâna Kûrma-âsana, Dhanura âsana, Matsya-âsana, Paśchima Tâna, Mayûra-âsana, Śava-âsana, Siddhâsana, Padmâsana, Siṃhâsana and Bhadrâsana What are the scriptures that contain detail about any Hata yoga asanas other than that are mentioned in the Hata Yoga above.
yoga asana hatha-yoga
share | improve this question
asked 6 hours ago
hanugm hanugm
3,593 1 13 38
...
Voor het gelijknamige metrostation, zie De Pijp (metrostation). De Pijp Wijk van Amsterdam Kerngegevens Gemeente Amsterdam Stadsdeel Zuid Coördinaten 52°21'11"NB, 4°53'46"OL Overig Postcode(s) 1072, 1073, 1074 De Pijp is een Amsterdamse wijk en een voormalig stadsdeel van Amsterdam, nu onderdeel van stadsdeel Zuid. Inhoud 1 Geschiedenis 2 Geografie 3 Bevolking 4 Economie 5 Cultuur, religie, overig 6 Trivia 7 Bekende mensen uit De Pijp 8 Canon van Amsterdam 9 Externe links 10 Bronnen 11 Noten Geschiedenis Plan Van Niftrik (1867). Plan Kalff (1877). Het Sarphatimonument in het Sarphatipark. Straatwandbeeld van de Pijp (Gerard Doustraat) De Eerste Jacob van Campenstraat bij de Ruysdaelkade. De Albert Cuypmarkt op de Albert Cuypstraat. De Tweede Jan van der Heijdenstraat. Wooncomplex uit de jaren 1920 aan het Thér...