Een door Vossloh geproduceerde lok van het type MaK 800 BB van de ÖBB
Nederlandse 6400-locomotief van Railion.
Een Vossloh Euro 4000
Vossloh AG is de management- en financiële holding van het internationaal actieve Vossloh-concern. De zetel van de onderneming bevindt zich in het Westfaalse Werdohl.
Het concern is gespecialiseerd in de spoor- en verkeerstechnologie. Het kent activiteiten inzake de aanleg en onderhoud van spoorwegen, bouw en onderhoud van spoorvoertuigen en de ermee verbonden systeemtechniek. Verder levert Vossloh ook veiligheidssystemen voor spoortrajecten, elektronische besturingsposten voor rangeerstations evenals passagiersinformatiesystemen voor treinen, stations en luchthavens.
Vossloh AG is beursgenoteerd en is opgenomen in de Duitse MDAX (Mid Cap index).
Inhoud
1Vossloh Rail Vehicles
2Vossloh Kiepe
3Locomotieven van Vossloh
4Externe links
Vossloh Rail Vehicles
Vossloh Rail Vehicles te Spanje (Vossloh España S.A.) ontwikkelde en produceerde sinds 2010 lokomotieven, treinstellen, metro en trams.
In november 2015 werd Vossloh Rail Vehicles overgenomen door Stadler Rail en gaat verder als Stadler Rail Valencia.
Vossloh Kiepe
In 2002 werd Kiepe Elektrik van Münchner Schaltbau Holding overgenomen. De naam werd in 2003 veranderd in Vossloh Kiepe GmbH. In december 2016 werd de verkoop gerealiseerd vanwege de focus van de Vossloh Group op spoorweginfrastructuur; De koper is de in München gevestigde Knorr-Bremse. In 2017 werd de naam veranderd in Kiepe Electric GmbH.
Bij Vossloh Kiepe worden elektrische installaties gemaakt voor trolleybussen, trams en treinen.
Onderdelen voor de Den Oudsten B88 / Volvo B10M, trolleybussen van het Nederlandse vervoerbedrijf GVA.
Onderdelen voor de Protos treinen, gebouwd voor het Nederlandse vervoerbedrijf Connexxion.
Onderdelen voor de Citea, hybride bussen gebouwd door de Nederlands-Belgische busbouwer VDL Bus & Coach.
Locomotieven van Vossloh
In 1998 werd Siemens Schienenfahrzeugtechnik (SFT), voorheen Maschinenbau Kiel (MaK) in Kiel overgenomen.
Knooppunt Holsloot Kenmerken Wegen A37 × N34 Type knooppunt klaverblad Portaal Verkeer & Vervoer Knooppunt Holsloot is een verkeersknooppunt op de kruising van de autosnelweg A37 en de N34 in Drenthe, tussen Emmen en Coevorden. Oorspronkelijk was deze aansluiting een afritconstructie van het type Haarlemmermeeraansluiting, zoals bij Knooppunt Hooipolder. Sinds 2002 is het knooppunt omgebouwd tot een volledig klaverblad. Als noviteit werd hier voor het eerst gebruikgemaakt van dimbare verlichting in plaats van de normale vaste tijden waarop de verlichting aan en uit gaat, wat een grote kostenbesparing opleverde. [1] Dat Holsloot als volwaardig knooppunt is uitgevoerd, waarbij alle verkeersstromen en afbuigingen ononderbroken kunnen doorgaan, is uitzonderlijk. Het betreft hier namelijk een aansluiting tussen een autosnelweg en niet-snelweg. Een vergelijkbare situatie treft men nabij Hoensbroek bij het knooppunt Ten Esschen. Aa...
Laan van Meerdervoort De Laan van Meerdervoort bij de kruising met de Zoutmanstraat, gezien vanuit de toren van het Haganum Geografische informatie Locatie Den Haag, Nederland Lengte 6 km Algemene informatie Aangelegd in 1875-1960 Bebouwing woningen Opvallende gebouwen 20 rijksmonumenten Openbaar vervoer tram Portaal: Nederland De Chinese Muur en het einde van de Laan van Meerdervoort De Laan van Meerdervoort in Den Haag is met een lengte van 5800 meter [1] de langste laan (maar niet de langste straat of weg) van Nederland. Aan de kant van de lage huisnummers zet de Laan van Meerdervoort zich voort in de Javastraat en vervolgens de Wassenaarseweg, wat de totale lengte op 8,5 km brengt. De Laan van Meerdervoort, voorheen 'Dekkerslaantje', is naar een oude boerderij buiten de Haagse grachtengordel genoemd. Daar bevindt zich thans de buurt Willemspark. De boerderij lag ongeveer ter hoogte van het huidig...