Radio 2 Vlaams-Brabant



































Radio 2 Vlaams-Brabant

Voormalig BRT2 Omroep Brabant
Slagzin
De grootste familie / Sterk in Vlaams-Brabant
Eigenaar
VRT

Uitzendgebied
Land
Vlag van België België
Uitzendgebied
Vlag Vlaams-Brabant Vlaams-Brabant
Frequenties 93.7 FM
92.4 FM (regio Diest)
88.7 FM (regio Leuven)

[radio2.be Website]





Portaal  Portaalicoon  

Media




Locatie Het Vinne Zoutleeuw


Radio 2 Vlaams-Brabant is de Vlaams-Brabantse regionale omroep van de Vlaamse radiozender Radio 2, een zender van de openbare omroep VRT. De omroep is gevestigd in het Radiohuis in Leuven.



Geschiedenis


Omroep Brabant startte in 1967 als vijfde regionale omroep van de BRT en vestigde zich in het Flageygebouw in Elsene. Halverwege de jaren 70 verhuisde de BRT grotendeels naar het nieuwe omroepcentrum van de Reyerslaan, maar Omroep Brabant bleef in het Flageygebouw. In 1976 werd Guido Cassiman nethoofd van Omroep Brabant.


Toen halverwege de jaren 90 restauratiewerken werden uitgevoerd aan het Flageygebouw verhuisde Radio 2 Vlaams-Brabant naar het Amerikaans Theater. Guido Cassiman werd in 1997 opgevolgd als nethoofd door Jan Stevens, tot 2002, toen hij nethoofd werd bij Radio 2 Limburg. Hij werd er opgevolgd door Annemie Van Winckel, die overkwam van Radio 1.
In 2012 trok de VRT definitief weg uit het Amerikaans Theater, en daarmee ook Radio 2 Vlaams-Brabant. De omroep bevindt zich nu in het nieuwe Radiohuis in Leuven. Fien Reekmans is de huidige programmaverantwoordelijke.



Medewerkers



  • Presentatoren: Jeroen Guns, Sonny Vanderheyden

  • Nieuwslezers: Bart DeCoster, Carla Mertens, Thomas Van den Hoof, Lennart Segers, Kirsten Simons, Sofie Verbrugge en Harald Scheerlinck

  • Redactie: Kristel Smout, Jeroen Tuytten, Willy Vanthienen, Rita De Laet, Dirk Vlaeyen, Yasmina El Messaoudi en Jana Smeets

  • Weerman: Eric Goyvaerts en Hugo Mathues



Externe link


  • Officiële website

  • Officiële Facebookpagina



  • Officiële Twitteraccount



Popular posts from this blog

Knooppunt Holsloot

Altaar (religie)

Gregoriusmis