VV Gorecht is een op 1 juli 1965 opgerichte amateurvoetbalvereniging uit Haren, gemeente Groningen, Nederland. Thuisbasis is sportpark De Koepel, waar ook atletiekvereniging ATC '75 en voetbalvereniging VV Haren zijn gevestigd.
Het standaardelftal van de club speelt in het seizoen 2018/19 in de Eerste klasse zaterdag van het KNVB-district Noord.
Inhoud
1Vereniging
1.1Locatie
1.2G Voetbal
1.3Onderscheidingen
1.4Structuur
2Standaardelftal
2.1Erelijst
2.2Competitieresultaten 1968–2018
Vereniging
Locatie
De vereniging is opgericht aan de Onnerweg te Haren. Na tien jaar verhuisde de vereniging naar een eigen park aan de Oosterweg te Haren. In 2011 keerde de vereniging terug naar Sportpark Onnerweg dat werd heringericht. De ingang van het vernieuwde sportpark dat in 2012 officieel werd opgeleverd bevindt zich tegenwoordig aan de Scharlakenlaan 26-28. De naam werd daarbij veranderd in sportpark De Koepel.
G Voetbal
In september 2014 startte de vereniging, als eerste en enige in Haren, met Gehandicaptenvoetbal voor 18 jaar en ouder.
Onderscheidingen
In 2011 won de vereniging de prijs "de beste Amateurvoetbalclub van de provincie Groningen" en scoorde een plaats in de top 50 op de nationale ranglijst. De nationale ranglijst bestaat uit 3000 amateurclubs. VV Gorecht kreeg niet alleen de meeste publieksstemmen maar werd ook verkozen tot de hoogst gewaardeerde club op het gebied van sfeer, accommodatie, bestuur/organisatie en spelopvatting.
Structuur
De vereniging wordt aangestuurd door een dertiental commissies waarbij in elke commissie een afgezant uit het algemeen bestuur deelneemt. Het algemeen bestuur bestaat uit negen personen. De commissies zijn onder andere de jeugdcommissie, de clubhuiscommissie, de Businessclub en de Ledenadministratie. De vereniging telt in de gezamenlijke commissies ongeveer 60 verenigingsleden die dagelijks worden aangevuld door ongeveer 200 vrijwilligers.
Standaardelftal
Het standaardelftal komt uit in de zaterdagafdeling in het KNVB-district Noord. In het seizoen 2016/17 speelde dit team voor het eerst in de Eerste klasse, de hoogst bereikte klasse. In het tweede seizoen in de Tweede klasse (2015/16) werd het klassekampioenschap van 2J behaald. Daarvoor speelde het zeven seizoenen in de Derde klasse van waaruit het in 2014 ook middels het klassekampioensschap (3C) promoveerde. Hiervoor speelde het een seizoen in de Vierde klasse (2006/07) en twee seizoenen in de Vijfde klasse.
Knooppunt Holsloot Kenmerken Wegen A37 × N34 Type knooppunt klaverblad Portaal Verkeer & Vervoer Knooppunt Holsloot is een verkeersknooppunt op de kruising van de autosnelweg A37 en de N34 in Drenthe, tussen Emmen en Coevorden. Oorspronkelijk was deze aansluiting een afritconstructie van het type Haarlemmermeeraansluiting, zoals bij Knooppunt Hooipolder. Sinds 2002 is het knooppunt omgebouwd tot een volledig klaverblad. Als noviteit werd hier voor het eerst gebruikgemaakt van dimbare verlichting in plaats van de normale vaste tijden waarop de verlichting aan en uit gaat, wat een grote kostenbesparing opleverde. [1] Dat Holsloot als volwaardig knooppunt is uitgevoerd, waarbij alle verkeersstromen en afbuigingen ononderbroken kunnen doorgaan, is uitzonderlijk. Het betreft hier namelijk een aansluiting tussen een autosnelweg en niet-snelweg. Een vergelijkbare situatie treft men nabij Hoensbroek bij het knooppunt Ten Esschen. Aa
Een afbeelding van de Gregoriusmis uit een getijdenboek gemaakt in de zuidelijke Nederlanden tussen 1500 en 1525 Gregoriusmis, Meester van het Akense Altaar, ca. 1500-1525. Collectie Museum Catharijneconvent De Gregoriusmis of de Mis van Sint Gregorius is een motief in katholieke kunst, dat het eerst verscheen in de late Middeleeuwen en dat nog steeds werd gebruikt tijdens de contrareformatie. Paus Gregorius I (ca. 540-604) is afgebeeld, de H. Mis opdragend, terwijl Christus als de Man van Smarten verschijnt op het altaar dat voor Sint Gregorius staat. Volgens de legende had St. Gregorius gebeden om een teken voor een betwijfelaar van de transsubstantiatieleer, waarop de lijdende Christus tijdens het opdragen van de Mis verscheen om hem te overtuigen en waarbij zijn bloed in de altaarkelk liep. Vaak zijn ook de passiewerktuigen afgebeeld. Zie de categorie Mass of Saint Gregory van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp. This page is onl